2018-12-18 19:43


Hosni Mubarak, judecat pe targă şi în cuşcă

 |  13:13
Hosni Mubarak, judecat pe targă şi în cuşcă

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost adus pe o targă în sala de tribunal în care este judecat, fiind difuzate imagini cu el într-o cuşcă de fier, în care se află alături de cei doi fii ai săi, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Scena, difuzată în direct de posturile egiptene de televiziune, este prima în care apare preşedintele de la 10 februarie, ziua de dinainte de plecarea sa de la putere, în care a susţinut un discurs prin care refuza să demisioneze, informează Agerpres.

În interiorul cuştii, Mubarak poate fi văzut cum îşi ridică capul pentru a urmări desfăşurarea procesului, cu un cearşaf tras deasupra pieptului. Cei doi fii ai săi, Gamal şi Alaa, se află alături de el, încercând să-i vorbească.

Hosni Mubarak şi ceilalţi opt acuzaţi poartă cu toţii uniforme albe de deţinuţi.

Preşedintele tribunalului penal din Cairo, Ahmed Refaat, a cerut 'linişte totală' în timpul audierii, ameninţând cu evacuarea oricărei persoane care îi încalcă instrucţiunile.

Fostul lider egiptean a compărut în faţa unui complet de judecată împreună cu cei doi fii ai săi, Alaa şi Gamal, cu fostul său ministru de interne, Habib el-Adli, şi încă şase înalţi responsabili din poliţie. Omul de afaceri Hussein Salem, un apropiat al lui Mubarak, este judecat judecat în contumacie. Mubarak este acuzat de corupţie şi de faptul că a ordonat uciderea manifestanţilor.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...