2017-01-17 11:35

ULTIMA ORA


Hosni Mubarak nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din septembrie

 |  08:52
Hosni Mubarak nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din septembrie

Preşedinteleegiptean, Hosni Mubarak, a declarat că nu va candida pentru un noumandat în alegerile din septembrie, în cadrul unui discurs susţinut lateleviziunea publică, relatează BBC.

În acelaşi discurs, Hosni Mubarak i-a cerut Parlamentului sămodifice Constituţia pentru a facilita candidaturile la alegerileprezidenţiale. Mubarak i-a cerut Parlamentului să "dezbată un amendamentla articolele 76 şi 77 din Constituţie pentru modificarea condiţiilor privindcandidatura la prezidenţiale şi limitarea mandatelor".

Imediat după discursul său, mii de manifestanţi reuniţi în centrul Cairoau cerut din nouplecarea imediată a lui Mubarak.

"O spun cu toatăsinceritatea, şi fără să ţin contde situaţia actuală, nu intenţionez să mă prezint pentru un nou mandatprezidenţial", a declarat preşedintele egiptean.

"Am petrecut destul timp pentru a servi Egiptul şipoporul său", a adăugat el. "Nu am cerut niciodată puterea", aprecizat preşedintele egiptean.

Peste un milion de persoaneau manifestat marţi în Egipt, pentru a cere plecarea de la putere apreşedintelui Mubarak, potrivit serviciilor de securitate.

din cele opt zile de contestare a preşedintelui egiptean.

"Vă vorbesc în condiţii dificile care pun la încercareEgiptul şi poporul său şi care l-ar putea antrena către necunoscut", aadăugat Mubarak, apreciind că ţara are de ales între "haos şistabilitate".

"Această ţară, am trăit aici, am luptat pentru ea, iaristoria mă va judeca", a adăugat el.

"Prima mea responsabilitate acum este de a aducesecuritate şi stabilitate patriei pentru a asigura tranziţia paşnică aputerii", a continuat şeful statului.

Oficial american: Anunţul lui Hosni Mubarak ar putea să nu fie suficient

Anunţul făcut de Hosni Mubarak privind intenţia sa de a nuse mai prezenta la viitoarele alegeri prezidenţiale din Egipt este"important", dar ar putea să nu fie suficient pentru mulţumireamanifestanţilor, a comentat marţi seara un oficial american de rang înalt,contactat de AFP.

"Anunţul preşedintelui (egiptean) este important, darproblema este să ştim dacă acesta va satisface solicitările oamenilor care seaflă în piaţa Eliberării", a declarat acest oficial sub acoperireaanonimatului.

"Ceea ce este clar este că mişcarea câştigă forţă şi nuse va opri", a continuat această sursă.

Hosni Mubarak vrea să "moară" în Egipt

"Voi muri" în Egipt, a declarat marţi searapreşedintele Hosni Mubarak, contestat puternic de populaţie, anunţând că nu seva mai prezenta pentru un nou mandat prezidenţial, relatează AFP.

Egiptul este ţara "pe care am apărat-o şi în care voi muri", adeclarat Mubarak, aflat la putere din 1981, într-o alocuţiunetelevizată solemnă.

"Această ţară, am trăit aici, am luptat pentru ea, iaristoria mă va judeca", a declarat liderul în vârstă de 82 de ani. La scurttimp după discursul său, televiziunea naţională a difuzat o serie de momenteelogioase pentru preşedinte, aflat la conducerea unei ţări cu 80 de milioane delocuitori.

Mobilizarea populară împotriva lui Mubarak a atins o nouăamploare marţi, cu reunirea a peste un milion de persoane în principalele oraşeale ţării, la apelul opoziţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image