2017-01-24 11:05


Hosni Mubarak se află în arest la domiciliu în Egipt

 |  17:24
Hosni Mubarak se află în arest la domiciliu în Egipt

Fostulpreşedinte egiptean Hosni Mubarak şi familia sa se află în arest la domiciliuîn Egipt, a declarat luni armata egipteană, dezminţind informaţiile potrivitcărora acesta ar fi plecat în Arabia Saudită pentru tratament medical.

Fostulpreşedinte şi rudele sale "sunt în arest la domiciliu în Egipt", aprecizat Consiliul suprem al forţelor armate, instanţa care conduce ţara,într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook, fără a menţionalocul exact.

"Informaţiilecare au circulat despre plecarea sa către Tabuk (Arabia Saudită, n.red.) sunteronate", continuă comunicatul, referindu-se la un zvon persistent înEgipt.

Autorităţileau declarat în mai multe rânduri de la înlăturarea fostului preşedinte căacesta a plecat la Sharm el-Sheik, o staţiune balneară egipteană de la MareaRoşie, unde are o reşedinţă, după ce a demisionat sub presiunea manifestaţiilorla 11 februarie.

Soţiasa Suzanne, cei doi fii ai acestora Alaa şi Gamal, precum şi soţiile acestoradin urmă ar fi împreună cu el, dar niciunul dintre ei nu s-a exprimat şi nicinu a apărut în public de la înlăturarea regimului.

Autorităţileegiptene au anunţat în ultimele săptămâni că familia Mubarak are interdicţie dea părăsi ţara şi că toate conturile acesteia din Egipt au fost îngheţate.

Laînceputul lui martie, justiţia a dezminţit informaţiile apărute în presaegipteană care afirmau că fostul preşedinte, în vârstă de 82 de ani, a mers laTabuk pentru a primi îngrijiri medicale deoarece este bolnav de cancer.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image