2019-03-19 10:13


Ialomiţianu: Deblocăm stimulentele pe august şi septembrie, după analiza unei comisii

 |  17:35
Ialomiţianu: Deblocăm stimulentele pe august şi septembrie, după analiza unei comisii

MinistrulFinanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, le-a spus, joi, angajaţilor care protesteazăîn instituţie, după discuţiile cu liderii sindicali, că stimulentele pe augustşi septembrie vor fi deblocate, după ce o comisie formată din sindicalişti şireprezentanţi ai MFP va analiza modul de acordare.

Ialomiţianua mai spus că vrea să vadă modul în directorii din minister au repartizataceste stimulente, astfel încât cei care au muncit să fie răsplătiţi.

Ministrula precizat că deblocarea stimulentelor pe lunile august şi septembrie se vaface după finalizarea analizei de către comisia desemnată în acest scop.

"Suntconvins că mulţi dintre cei de aici au muncit, nu vrem ca directorii să fiebeneficiari ai acestor stimulente", le-a spus Ialomiţianu angajaţilor careprotestează de peste 24 de ore pe holurile Ministerului Finanţelor.

Ela reafirmat că marţi va fi votată în Parlament noua Lege de salarizare unitarăşi astfel va fi asigurată o salarizare echitabilă pentru angajaţii dinMinisterul Finanţelor.

"Amcerut Parlamentului să treacă marţi legea, după care Ministerul Finanţelor vafi pe locul trei la salarizare şi nu mai trebuie să fiţi cu teamă", a maispus Ialomiţianu.

Ela subliniat că, după votarea Legii salarizării, salariile vor fi decente şiangajaţii nu vor mai depinde de aceste stimulente.

Aproximativ200 de angajaţi ai Ministerului Finanţelor protestează de peste 24 de ore peholurile instituţiei, cerând să le fie acordate stimulentele.

Alţipeste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector din Capitalăşi de la trezorerii protestează în faţa Ministerului Finanţelor Publice,aceştia alăturându-se, joi dimineaţă, colegilor din instituţie.

Protestelespontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiilefinanciare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare aforţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şidin biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cuangajaţii de la Ministerul Finanţelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...