2019-01-18 11:44


Ialomiţianu: Impozitarea averilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili

 |  16:46
Ialomiţianu: Impozitarea averilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili

Impozitareaaverilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili, iar ANAF va înfiinţa maimulte departamente care să verifice persoanele cu venituri sau cheltuielifoarte mari, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, GheorgheIalomiţianu.

"Lanivelul ANAF există un grup de lucru pentru constituirea acestor departamente,de 30-40 persoane. Grupul ţintă va fi format din persoanele cu averi mari saucheltuieli mari", a spus Ialomiţianu într-o conferinţă de presă.

Ministrula mai spus că din experienţa altor state reiese că ponderea celor vizaţi va fide 1-2%.

Ialomiţianua anunţat recent că Guvernul va forma un grup de lucru care să stabileascăprocedurile de impozitare a veniturilor nedeclarate şi va solicita asistenţatehnică a Băncii Mondiale atât la elaborarea normelor de aplicare a acesteioperaţiuni, cât şi la instruirea angajaţilor care vor fi implicaţi în acţiuneade control.

Executivula decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri realedepăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16%aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

PreşedinteleAgenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a susţinut căacţiunile de control în cazul marilor averi în scopul impozitării vor fideclanşate anul viitor pentru 200-300 de persoane, în principal patroni foartebogaţi care în ultimii ani au omis deliberat să înregistreze veniturile pefirmă, sustrăgându-se de la plata impozitelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...