2017-01-19 23:35

ULTIMA ORA


Iaşi: Prinși în timp ce retrăgeau aproape un milion de dolari

 |  12:03
Iaşi: Prinși în timp ce retrăgeau aproape un milion de dolari

Depistaţi în flagrant delict în timp ce retrăgeau aproximativ un milion de dolari de la o bancă din Iaşi, trei cetăţeni străini au fost reţinuţi vineri. Aceștia au prejudiciat mai multe persoane din SUA şi Italia prin transferuri bancare neautorizate.

Inculpaţii Ossipov Konstantin, 42 de ani, cetăţean israelian, Matei Vitalie, 37 de ani, cetăţean moldovean, şi Gaichuk Valeriu, 54 de ani, cetăţean moldoveano-ucrainean, membrii ai unui grup infracţional organizat, sunt cercetați de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi pentru efectuarea unor transferuri financiare neautorizate şi spălare de bani.

Membrii grupului sunt acuzați că, prin atacuri informatice, au obţinut datele de logare la conturi de internet banking aparţinând unor părţi vătămate din Italia sau Statele Unite ale Americii şi prin accesul la conturile acestora au ordonat transferuri bancare neautorizate în conturile unor societăţi comerciale aparţinând inculpaţilor.  Prin intermediul unor operaţiuni comerciale fictive, banii erau apoi transferați în alte conturi sau ridicate în numerar de membrii grupului infracţional, pentru disimularea provenienţei ilicite. 

Acuzații au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce retrăgeau suma de aproximativ un milion USD de la o unitate bancară din Iaşi. Aceștia au mai încercat, fără să reușească, retragerea sumei de 400.000 de euro.

Pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces neautorizat la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase şi spălare de bani, membrii grupării au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorii DIICOT au realizat operațiunea cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi şi cu suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale, dar și cu ajutorul ofiţerilor FBI, cu autorităţile judiciare italiene și SRI, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-16

TAGURI: DIICOT, Iași, dolariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri