2017-01-21 04:08

ULTIMA ORA


ÎCCJ a decis arestarea preventivă a lui Mihai Betelie

 |  10:19
ÎCCJ a decis arestarea preventivă a lui Mihai Betelie

Recursul procurorilor anticorupţie pentru arestarea preventivă pentru 29 de zile a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Mihai Betelie, şi a secretarului general al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Bogdan-Nicolae Grigorescu, a fost admis, joi seara, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Decizia ÎCCJ este definitivă.

Propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe numele prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Mihai Betelie, şi a secretarului general al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Bogdan-Nicolae Grigorescu, a fost respinsă, pe 20 ianuarie, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB). Pe 19 ianuarie, DNA a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a celor doi inculpați.

Procurorii anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Mihai Betelie şi Bogdan-Nicolae Grigorescu pentru efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi şantaj, în legătură cu o infracţiune de corupţie, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

De asemenea, Bogdan-Nicolae Grigorescu este cercetat pentru conflict de interese, iar Mihai Betelie pentru favorizarea infractorului, în legătură directă cu o infracţiune de corupţie şi instigare la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-13

TAGURI: ÎCCJ, DNA, Betelie, corupțieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image