2018-12-18 13:04


ÎCCJ judecă dosarul lui Dan Voiculescu

 |  09:53
ÎCCJ judecă dosarul lui Dan Voiculescu

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă dosarul privind Institutul de Cercetări Alimentare (ICA) în care este implicat, printre alţii, și liderul conservator Dan Voiculescu.

Mai multe probe cerute de apărătorii inculpaţilor din acest dosar, printre care efectuarea unei expertize financiar-contabile în cazul privatizării ICA, au fost admise, pe 25 octombrie, de magistrații ÎCCJ. Expertiza urmărește, în primul rând, stabilirea modului în care activele corporale ale ICA au fost reflectate actualizat în bilanţul contabil din 21 decembrie 2002 şi în balanţa contabilă din 30 aprilie 2003, dar și metoda legală de determinare a preţului de ofertă, respectiv raport de evaluare simplificat sau raport de evaluare de piaţă, precum şi determinarea valorii de piaţă a clădirilor şi terenurilor aflate în proprietatea ICA la momentul privatizării. 

Voiculescu îl acuză pe Traian Băsescu că a dorit să controleze trustul Intact și a declarat că dosarul privind Institutul de Cercetări Alimentare (ICA) este "fabricat de procurori, la comandă politică". Liderul conservator a fost audiat în acest dosar pe 8 decembrie 2010.

În faţa judecătorilor ÎCCJ, Voiculescu a afirmat că în urma discuţiilor cu celelalte părţi din dosar a tras concluzia că procurorii doreau să ajungă la el cu orice preţ. Acesta a susținut că este nevinovat în dosarul privind privatizarea ICA, iar acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

 "Preşedintele (Traian Băsescu - n.r.) a încercat să găsească pârghii prin care să mă determine să fiu cuminte şi să spun numai lucruri bune la adresa sa. Nu a putut şi de aceea ne aflăm în faţa unui dosar politic. Nu a reuşit să mă facă să fiu obedient", a precizat Dan Voiculescu.  Fostul director general executiv al Grivco, Sorin Pantiş, şi  fostul cenzor al ICA, Ene Vica, au fost audiați în acest dosar, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-16

TAGURI: Dan Voiculescu, ÎCCJ
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...