2018-12-15 09:00


Igaş: Peste 30.000 de poliţişti nu au pregătire specifică

 |  10:21
Igaş: Peste 30.000 de poliţişti nu au pregătire specifică
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, marţi, că în ultimii 13 ani, peste 30.000 de poliţişti au fost angajaţi prin sprijinul unor oameni cunoscuţi în minister şi nu au o pregătire necesară muncii de poliţist.

"Dacă în ultimii 13 ani au intrat aproape 29.000 de oameni pregătiţi în şcolile noastre şi 63.500 au intrat din sursă externă - oare câţi dintre acei 63.500 au intervenit pe ici pe colo ca să poată să ajungă mai uşor în structura statului? Din ceea ce cunoaştem şi din ceea ce simţim, în România un număr undeva către jumătatea acestei cifre sunt oameni care au beneficiat de anumit sprijin. Sunt oameni angajaţi din sursă externă şi oameni fără pregătire specifică muncii de poliţist", a declarat ministrul, pentru Realitatea TV.

Ministrul recunoaşte că nu toţi angajaţii MAI au fost admişi pe criterii obiective:"Există o portiţă laterală pe unde pot intra fel de fel de oameni şi fel de fel de nepoţi sau nepoate, categoric, cu siguranţă cei care pot uza de acest lucru au facut-o pe parcursul anilor. " De aceea ministrul doreşte să corecteze sistemul şi să schimbe statutul muncii de poliţist, urmând să aibă discuţii pe acest subiect şi cu reprezentanţii sindicatelor.

În noul statut va fi introdus mandatul, la nivelul inspectorilor şefi, astfel încât un şef de inspectorat să poată dobândi această calitate în urma unui examen, pe o perioadă de maxim patru ani de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...