2017-01-18 16:54

ULTIMA ORA


Igaş l-a trimis pe şeful Poliţiei Române la Deta. Sesizarea la 112 în legătură cu scandalul, făcută de şeful Poliţiei locale

 |  12:04
Igaş l-a trimis pe şeful Poliţiei Române la Deta. Sesizarea la 112 în legătură cu scandalul, făcută de şeful Poliţiei locale

Ministrulde Interne, Traian Igaş, a anunţat luni că a dispus o anchetă la Deta, unde seaflă şi Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, fiind vizată cauza în care fiiiprimarului din localitate şi alţi trei bărbaţi sunt cercetaţi în urmascandalului în care trei persoane au fost tăiate cu o sabie.

Întrebatdacă a dispus o anchetă în cazul scandalului de la Deta, Igaş a precizat:"Da, în momentul de faţă domnul Popa Liviu e la faţa locului şi desfăşoarăancheta".

Igaşa mai spus că va comunica informaţiile în legătură cu acest caz în momentul încare se va finaliza această anchetă administrativă.

Înnoaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta aizbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri aufost înjunghiaţi.

Agresorula fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primaruluidin oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia,Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centruloraşului Deta.

Ceitrei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fosttransportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean deUrgenţă Timişoara,starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiindexternat.

Înaceastă cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte treipersoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este încontinuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Prim-procurorulParchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus, duminică, preluarea de laParchetul de pe lângă Judecătoria Deta a cauzei în care sunt cercetaţi fiiiprimarului din Deta, Bogdan Daniel şi Călin Roman, precum şi Radu Gherghe,Daniel Vasile Bârzan şi Valentin Pavel Strâmtu, se arată într-un comunicat deluni al Parchetului instanţei supreme.

Ceicinci sunt acuzaţi de trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultrajcontra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv "portul,fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sauintegritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi linişteapublică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere,împungere sau lovire".

Cauzava fi instrumentată de procurorii Secţiei Urmărire Penală din cadrulParchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Sesizareala 112 în legătură cu scandalul din Deta a fost făcută de şeful Poliţieilocale, potrivit ofiţerului care a preluat apelul.

PoliţiaRomână preciza, într-un comunicat de presă, că în momentul produceriiconflictului din Deta, soldat cu înjunghierea a trei persoane, nu se aflaupoliţişti, aceştia erau angrenaţi într-o acţiune în zonă, ei intervenindulterior pentru aplanarea scandalului şi căutarea suspecţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image