2017-01-17 03:00

ULTIMA ORA


Iliescu: Băsescu trebuia să se aştepte la huiduieli, nu e o surpriză

 |  15:25
Iliescu: Băsescu trebuia să se aştepte la huiduieli, nu e o surpriză

Fostulşef al statului Ion Iliescu a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu arfi trebuit să se aştepte să fie primit cu huiduieli la Iaşi, în actualulcontext social şi economic şi al situaţiei legate de recalcularea pensiilormilitarilor.

"Erade aşteptat aşa ceva, iar el trebuia să fie conştient că va fi primit astfel.Ceea ce este surprizător este că manifestă în ultimul timp o imprudenţă care pemine mă uimeşte, adică îşi asumă întreaga răspundere pentru măsurile nepopulareşi, implicit, şi riscurile care decurg de aici, mai ales că era şi în contextuldeciziilor asupra personalului militar. Aşadar, nu cred că e o surpriză cum afost primit la Iaşi şi el trebuia să se aştepte la aşa ceva", a declaratfostul preşedinte.

Iliescua evitat să comenteze manifestarea huiduielilor şi pe timpul imnului naţionalşi a ceremonialului specific Zilei Unirii Principatelor, menţionând că nu aurmărit activităţile de la Iaşi.

PreşedinteleTraian Băsescu a participat, luni dimineaţă, la manifestările organizate laIaşi de Ziua Unirii Principatelor, el fiind huiduit puternic şi fluierat demulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii, atât în momentul încare i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi peparcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

Deasemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii". Majoritateaprotestatarilor făceau parte dintr-un grup de aproximativ o sută de pensionarimilitari, care au scandat "Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare","Vânzători de ţară".

Întoată perioada în care s-a aflat în Piaţa Unirii, şeful statului a fostînconjurat permanent de numeroşi ofiţeri SPP.

PreşedinteleTraian Băsescu nu a mai participat la manifestaţii publice de peste cinci luni.

Ultimadată el a luat parte la manifestările ocazionate de Ziua Marinei la Constanţa,în 15 august 2010, când a fost fluierat şi huiduit în momentul în care a mersla tribună pentru a-şi susţine discursul.

Ela absentat şi de la ceremoniile organizate de Ziua Naţională, când a mers laSummitul OSCE din Kazahstan.

Deasemenea, şeful statului a preferat ca, de Revelion, să trimită un mesaj scris,în 31 decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image