2019-01-19 10:29


În acest an examenele se vor desfăşura exact ca în 2010

 |  17:56
În acest an examenele se vor desfăşura exact ca în 2010
MinistrulEducaţiei a declarat, miercuri, că în 2011 examenele se vor desfăşura exact caîn anul trecut, iar primii elevi care vor beneficia de prevederile noii legi înce priveşte ciclurile şcolare vor fi cei care încep clasa a IX-a în anul şcolar2012-2013.

"Toate aceste măsuri vor intra în vigoarela momentul oportun. Părinţii mai trebuie să ştie că avem baza legală pentru aelabora un nou curriculum, toceala nu îşi mai are locul. Aceasta este prioritateazero a Ministerului", a spus Funeriu.

Ela adăugat că noua lege a educaţiei va introduce obligativitatea învăţământuluide 10 ani , care se va finaliza la împlinirea vârstei de 16 ani a copilului,aceasta fiind şi vârsta legală la care cetăţenii pot intra în câmpul muncii.

Fiecarecopil român va începe şcoala la şase ani printr-un an pregătitor, iar clasa aIX-a va intra în ciclul gimnazial pentru elevii care încep clasa a cincea în2011-2012.

"Pentrucei care intră în clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012, admiterile la liceu şibacalaureatul vor fi modificate. Bacalaureatul se va da din probetransdisciplinare, ceea ce înseamnă cu nu vom mai avea separarea între materii,ci o probă de ştiinţe cu aspecte legate, spre exemplu, de biologie, fizică,chimie. Intrarea la liceu va ţine cont de portofoliul elevului în proporţie de70 la sută, iar 30 la sută va fi reprezentat de examenul de admitere specificfiecărui liceu", a spus ministrul Educaţiei.

Funeriua mai adăugat că numărul maxim de ore petrecut de elev la şcoală într-osăptămână a fost micşorat, fiind de 20 de ore pe săptămână pentru ciclulprimar, 25 de ore pentru gimnazial şi 30 de ore pentru liceu.

Ela precizat că un rol important în viaţa şcolară îl va avea, odată cu aplicareanoii legi a educaţiei, şi sportul întrucât acesta "este necesar în aceastăepocă".

PreşedinteleTraian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii educaţiei, lascurt timp după ce Curtea Constituţională a declarat că actul normativ adoptatprin asumarea răspunderii Guvernului este constituţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...