2018-12-15 11:30


„În amintirea unei dive - Amy Winehouse", la Bucureşti

 |  07:33
„În amintirea unei dive - Amy Winehouse", la Bucureşti

Pe 23 august va avea loc  "În amintirea unei dive - Amy Winehouse". Evenimentul-tribut se va desfășura în Piaţa "George Enescu" din Bucureşti și va include proiecţia unui concert susţinut de cântăreaţa britanică în 2007, la Londra. În deschidere vor concerta Paula Seling, Rona Hartner şi Maria Radu.

Accesul la evenimentul-tribut, organizat de Events cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Universal Music Romania, este gratuit."Aveam nevoie de câteva artiste cu un timbru aparte, cu aceeaşi putere de seducţie pe care-o avea Amy Winehouse, ca să recreăm emoţia unei reîntâlniri autentice cu muzica sa", a declarat Sorina Burlacu, director general Events, pentru Mediafax. "De când mă ştiu, am fost fan... Janis Joplin! Amy Winehouse este, cred eu, un fel de Janis Joplin a ultimei generaţii. Cu bunele şi cu relele acumulate între timp. Multe se pot spune în contradictoriu, probabil. Dar un lucru este cert: muzica ei va rămâne. Gestul nostru de acum nu este decât un mic omagiu adus unei artiste cu destin tragic, care se alătura celebrei galerii care îi reuneşte pe Jimi Hendrix, Janis Joplin şi Jim Morrison", spune Paula Seling.

"Când am descoperit-o am fost şocată. Într-o lume muzicală în care se pune accentul numai pe imagine, Amy Winehouse reprezenta talentul pur.... o voce inconfundabilă, personalitate puternică şi mult feeling. O pun pe aceeaşi treaptă cu marile voci ale lumii: Aretha Franklin, Etta James, Whitney Houston... Pentru mine rămâne unică" conchide şi Maria Radu.

La rândul ei, Rona Hartner se declară "foarte încântată că cineva a avut ideea asta" şi "emoţionată" că a fost inclusă în realizarea ei. "Am fost realmente afectată de dispariţia terestră a lui Amy. N-am putut dormi timp de o săptămâna pentru că o visam mereu venind la mine şi cerându-mi să mă tatuez cu numele ei. I-am făcut slujbe de pomenire la biserică la care merg eu în Paris şi, totuşi, simţeam că îi sunt încă datoare într-un fel. Am reînceput să-i ascult/cânt piesele cu altă atenţie şi iată că cineva acolo sus a aranjat lucrurile în aşa fel încât să pot transmite unui public (culmea, din ţara mea natală) ce îmi spune acum muzica ei", spune Rona Hartner, care va veni special de la Paris pentru acest eveniment. DVD-ul "I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)" include piese de referinţă de pe albumul de debut al solistei: "Frank", şi, de asemenea, de pe "Back to Black": "You Know I'm No Good", "Tears Dry On Their Own", "Valerie", "Rehab" şi multe altele. Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, pe 23 iulie, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...