2018-12-10 17:26


În Marea Britanie diabeticii ar putea rămâne fără permis

 |  22:40
În Marea Britanie diabeticii ar putea rămâne fără permis

Un milion de bolnavi de diabet ar putea rămâne fără permisul de conducere în Marea Britanie, începând din 1 octombrie. Motivul? O nouă directivă europeană îi declară incapabili să conducă.

Experţii afirmă că schimbările "nejustificat de stricte" vor afecta sute de mii de oameni care conduc automobile de zeci de ani fără probleme, scrie Daily Mail, citat de Adevărul.ro. Noua regulă, care se va aplica de la 1 octombrie, este valabilă pentru bolnavii de diabet dependenţi de insulină care au adesea episoade de hipoglicemie sau stări de leşin din cauza unui nivel foarte scăzut al glucidelor din sânge.

Astfel, cei care au avut două episoade de hipoglicemie pe an, chiar şi în timp ce stau în pat, nu vor mai putea să manevreze automobile.

Foarte mulţi britanici au depus deja plângeri împotriva noii măsuri. Asociaţia Diabeticilor din Marea Britanie a protestat faţă de această măsură, afirmând că nu există nici o dovadă că şoferii cu diabet zaharat prezintă un risc mai mare decât alţii. Asociaţia susţine că Agenţia de Eliberare Permise Auto (DVLA) aplică reguli mai stricte decât cele enunţate de Uniunea Europeană. Până acum, hipoglicemia severă era definită ca episoade în care bolnavul are nevoie de o altă persoană pentru a-i administra cantitatea de carbohidraţi necesară. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...