2017-01-17 14:59

ULTIMA ORA


În Mioveni, un nou-născut a fost abandonat la o ghenă de gunoi. El este în stare gravă

 |  15:56
În Mioveni, un nou-născut a fost abandonat la o ghenă de gunoi. El este în stare gravă

Un nou-născut a fost găsit în stare gravă, joi, abandonat la o ghenă degunoi din centrul oraşului Mioveni (Argeş) de către un bărbat care căuta fiervechi, bebeluşul fiind preluat ulterior de o ambulanţă şi transportat laSpitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti., informează Mediafax.

Potrivitreprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, bărbatul care a găsit nou-născutul a spus că a auzit scâncete de copilşi după câteva momente de surprindere a anunţat autorităţile.

"Au începutcercetările în vederea stabilirii identităţii mamei pruncului, care este unbăieţel. Ne-am deplasat peste tot, la spitalele din zonă şi la medicii defamilie, bănuim că femeia este localnică. Acuzaţiaeste de tentativă de omor, să sperăm că acest copil nu va muri",a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

Bebeluşul, care are1,5 kilograme, este în stare gravă şi se află internat la secţia de terapieintensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde este monitorizat permanent decătre medici.

"Am primit unbebeluş de 1,5 kilograme. Este în stare destul de gravă, cu hipotermie. Are34-35 de săptămâni, deci este născut înainte de termen, prezintă frecvenţăcardiacă scăzută şi are frecvenţă de respiraţie diminuată. Există şanse de supravieţuire, dar există şi riscuri de temut precumhemoragia cerebrală, hemoragia pulmonară şi infecţia. Rămâne lanoi sub monitorizare", a declarat medicul Mihaela Vintilă, neonatolog laSpitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Anchetatorii spun căacesta este primul caz de bebeluş abandonat înregistrat în judeţul Argeş, înacest an, iar dacă nou-născutul va supravieţui, va ajunge cel mai probabilîntr-un centru de plasament sau la un asistent maternal.

În prezent,poliţiştii o caută pe mama copilului, oamenii legiiîntocmind dosar penal pentru tentativă de omor în acest caz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image