2017-01-17 04:44

ULTIMA ORA


În România s-ar putea descoperi noi zăcăminte de petrol

 |  15:23
În România s-ar putea descoperi noi zăcăminte de petrol
România are potenţial înprivinţa descoperirii de noi zăcăminte de petrol, întrucât până în prezentexplorările au fost realizate doar la adâncimi mici, potrivit firmei britaniceZeta Petroleum.

"În mod sigur mai este petrol în România, deoarece România nua fost explorată cum trebuie, ci doar la suprafaţă, nu în profunzime", adeclarat joi directorul pentru România al Zeta Petroleum, Bogdan Popescu,prezent la un seminar pe tema explorărilor petroliere.

El a precizat că eventualele noi descoperiri de zăcămintepetroliere vor fi mici comparativ cu cele existente în statele care deţinmarile rezerve de petrol, dar la nivelul producţiei şi consumului de petrol dinRomânia ar putea fi considerare semnificative.

ZetaPetroleum este o firmă creată în 2005 în Marea Britanie şi se ocupă cuexplorarea şi producţia de petrol şi gaze naturale, în special în Europa deEst. În România firma are proiecte aflate în diverse stadii, de explorare,evaluare sau dezvoltare.

Popescua adăugat că se aşteaptă la o scădere a preţului barilului de petrol, ca urmarea evenimentelor din Libia, la 100-110 dolari pe baril.

Cel mai important producăror de petrol din România este OMV Petrom(SNP). OMV Petrom exploatează în România rezerve dovedite de petrol şi gazeestimate la 823 milioane barili echivalent petrol.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image