2017-01-24 17:15


Încă 14 kilometri din Autostrada Soarelui vor fi daţi în folosinţă

 |  15:06
Încă 14 kilometri din Autostrada Soarelui vor fi daţi în folosinţă

Autostradă terminată nici pe jumătate! Ministrultransporturilor, Anca Boagiu, spune că la sfârşitul lunii va fi dată înfolosinţă o porţiune din Autostrada Soarelui. Vom putea circula pe nici maimult nici mai puţin de 14 km, de la Murfatlar la mare. Întreaga autostradă, dela Cernavodă la Constanţa va fi gata abia în 2013.

Lucrările laautostrada Murfatlar-Constanţa sunt în grafic, au explicat constructoriiministrului Boagiu.

"Nu pot să spuncă e mare bucurie că după doi ani de când se vorbeşte de această autostradăabia acum încep să se vadă rezultatele", a declarat Anca Boagiu, ministrulTransporturilor.

În trei săptămâniconstructorul promite ca va da în folosinţă porţiunea de autostradă dinspreBasarabi şi Constanţa. Tot în 31 iulie autorităţile promit ca va fi gata şi centuraocolitoare a Constanţei, informeaza Realitatea.net.

Asta înseamnă căromânii care merg la mare se pot abate din DN 3, utilizând cei 14 km deautostradă până la Constanţa.

"Nu vor mai staîn coloană. Se vor putea între ghilimele înţepă în această autostradă, de laMurfatlar până la mare", a declarat Claudiu-Iorga Palaz, prefectulConstanţei.

Nici măcar tronsonulMedgidia-Constanţa nu e gata. Va fi finalizat în 2012. Pentru secţiuneaCernavodă-Medgidia nu s-a contractat încă un constructor, dar până anul viitorar trebui să fie dată în folosinţă o bandă, urmând ca întreaga autostradă săfie finalizată abia în 2013.

"N-am nicio vinacă au existat doar pe hârtie. Foarte mulţi miniştri înaintea mea au uitatcă există nişte coridoare pan-europene şi le au tratat cum le au tratat",a spus Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Dacă autostradaîntârzie să fie gata, calea ferată dinspre Bucureşti la Constanţa a fostreparată.

"Începând cu 15iulie vom reduce timpul de călătorie cu trenul de la Bucureşti la Constanţa cuîncă 30 minute, vom ajunge la 2 ore şi 30 minute", a adăugat ministrulTransporturilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image