2016-12-06 14:20

ULTIMA ORA


Încă o victorie a „Primăverii Arabe”! Noul preşedinte din Yemen a depus jurământul

 |  12:17

Preşedintele Abd Rabbo Mansour Hadi, ales cu 99% din voturi, a depus în dimineaţa de sâmbătă jurământul în faţa Parlamentului din Yemen. Acesta s-a angajat „să apere unitatea ţării, independenţa şi integritatea sa teritorială”, potrivit televiziunii publice, preluată de mai multe agenţii internaţionale.

Mansour Hadi, care a fost singurul candidat la alegerile prezidenţiale, îl înlocuieşte pe Ali Abdullah Saleh, care a renunţat la putere, în urma protestelor de stradă, după 33 de ani în funcţie.

După ce-a depus jurământul, noul preşedinte s-a adresat yemeniţilor, cărora le-a promis deschiderea unui dialog cu toate forţele politice, reinstaurarea securităţii, ''fără de care orice dezvoltare economică ar fi imposibilă'', precum şi ''continuarea luptei împotriva Al-Qaida''. Hadi, ales pentru un mandat interimar de doi ani, urmează să fie învestit în noua funcţie luni, la Palatul prezidenţial, scrie Agerpres.

Fostul lider de la Sanaa, Ali Abudllah Saleh, a renunţat la funcţie în schimbul unei amnistii care să-l protejeze de un eventual proces intentat împotriva actelor de corupţie şi de abuz de putere comise în timpul celor peste trei decenii în care s-a aflat la putere. De asemenea, Saleh a fost acuzat şi de reprimarea violentă a protestelor care au izbucnit în 2011, în contextul „Primăverii Arabe”, extinsă în mai multe state din zonă. Saleh a fost grav rănit în urma unei tentative de asasinat, vara trecută, el petrecând mai multe luni în convalescenţă în Arabia Saudită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-22

TAGURI: primavara araba, ali abdullah saleh, presedinte Yemen, presedinte Mansour HadiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Preşedintele SRR este internat şi nu poate fi audiat Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu nu... 21 Noi 2016 | (0)
Erdogan s-a supărat pe Europa În timp ce întreaga lume nu mai „vede” nimic altceva decât rezultatul ultimelor alegeri... 17 Noi 2016 | (2)