2017-01-16 20:18

ULTIMA ORA


INCA UN MILITAR ROMAN A MURIT IN TIMPUL UNEI MISIUNI IN AFGANISTAN

 |  09:57
INCA UN MILITAR ROMAN A MURIT IN TIMPUL UNEI MISIUNI IN AFGANISTAN

Caporalul CătălinIonel Marinescu din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" amurit, marţi, în timpul unei misiuni în provincia Zabul din Afganistan,informează Ministerul Apărării Naţionale. Potrivit MApN, în timpul desfăşurăriiunei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetareaterestră a unui obiectiv, conform procedurilor.

"Înurma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost gravrănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter echipat MEDEVAC la SpitalulMilitar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depusede personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu adecedat", se arată în comunicat.

Militarul avea 28 deani şi era necăsătorit.

"MinistrulApărării Naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul desublocotenent post-mortem a caporalului Cătălin-Ionel Marinescu, care şi-asacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotamentexcepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii dinAfganistan", potrivit MapN.

Sursa citatăprecizează că ministrul Apărării Naţionale a înaintat preşedintelui propunereade decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu OrdinulNaţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cuînsemn de război.

În toate unităţilemilitare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, vor fiorganizate, miercuri dimineaţă, ceremonii militare şi religioase, în semn derecunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Cătălin-Ionel Marinescu.

"MinistrulApărării Naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundulregret pentru pierderea vieţii sublocotenentului (p.m.) Cătălin-Ionel Marinescuşi sunt alături de familia greu încercată", se mai arată în comunicat.

Acesta este cel de-aldoilea militar român mort în Afganistan în mai puţin de o săptămână.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image