2017-01-22 18:19


Incendiu puternic într-o arie protejată din județul Călăraşi

 |  09:01
Incendiu puternic într-o arie protejată din județul Călăraşi

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale pentru stingerea unui incendiu puternic de vegetaţie uscată şi stuf apărut, luni seară,  în zona de protecţie avifaunistică Axa Iezerul Călăraşi aflată într-un bazin piscicol desecat de aproximativ 50 de hectare.

Incendiul a izbucnit afectând vegetaţia care înconjoară lacul şi bazinele piscicole, formată din stuf, papură, rogoz. Focul s-a extins rapid din cauza vântului, flăcările atingând în unele zone şi opt metri înălţime, iar circulația pe centura DN3 B Călăraşi - Chiciu a fost oprită din cauza fumului dens.

La faţa locului au ajuns patru autospeciale şi pompieri militari, inclusiv lucrători ISU aflaţi în zilele libere, conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi. "Am fost solicitaţi să stingem un incendiu de vegetaţie uscată şi stuf, avem patru autospeciale la faţa locului, avem forţe de intervenţie aduse şi din ziua liberă. Se acţionează pentru limitarea focului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, lt. Mihai Ionescu pentru .

Pompierilor militari şi reprezentanţilor Gărzii de Mediu Călăraşi vor stabili în umra unei anchete dacă incendiul a fost pus intenţionat sau a izbucnit din neglijenţă. "Este a două oară când ne confruntăm cu un incendiu de stuf la acest bazin piscicol întins pe 55 de hectare. Este o zonă de protecţie specială avifaunistică Iezerul Călăraşi. Se pare că stuful a fost tăiat manual şi lăsat pe loc, iar bazinul este desecat în acest moment. Urmează să facem cercetări cu colegii de la ISU şi să vedem dacă focul a fost pus intenţionat sau este o altă cauză(...)Arderea intenţionată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 25.000 şi 50.000 de lei", a declarat şeful Gărzii de Mediu Călăraşi.

De asemenea, la faţa locului a fost prezent şi prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-08

TAGURI: Călărași, incendiu, acvifaunistic, pompieriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image