2017-01-19 04:33

ULTIMA ORA


Încep spectacolele “Saltimbanco” ale Cirque du Soleil

 |  17:34
Încep spectacolele “Saltimbanco” ale Cirque du Soleil

De miercuri, 8 februarie, şi până duminică, 12 februarie, cea mai faimoasă trupă de acrobaţi din lume va prezenta la Bucureşti “Saltimbanco”, spectacolul care din 1922 a făcut turul Europei, Americii de Nord, Americii de Sud, Australiei, Japoniei sau Noii Zeelande.

''Saltimbanco'' este o sărbătoare închinată agilităţii şi artei. Cu o distribuţie de 50 de artişti de mare calibru provenind din 20 de ţări, atât reprezentaţiile solo, cât şi coregrafiile de grup din spectacol constituie momente unice, uluitoare, de acrobaţie şi în acelaşi timp demonstraţii incredibile de forţă.

Saltimbanco - nume ce provine de la sintagma “saltare in banco”(a sări pe banca) - explorează experienţa urbană, sub nenumăratele sale forme - oamenii care locuiesc oraşul, idiosincraziile şi similarităţile lor, familiile şi grupurile sociale, agitaţia străzii şi înălţimile impresionante ale zgârie-norilor.

Designul vestimentar din Saltimbanco abundă în culori vii, este excentric şi totodată eclectic. Personajele nu sunt pur şi simplu îmbrăcate în costume, mai degrabă costumele sunt desenate pe măsură ce fiecare personaj se implică în desfăşurarea spectacolului.

Pornind de la grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale în 1984, Cirque du Soleil a ajuns în prezent o importantă organizaţie din Quebec, oferind divertisment de înaltă calitate artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: cirque de soleil, saltimbanco, bucuresti, romexpoComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image