2017-01-19 23:53

ULTIMA ORA


Începe înscrierea candidaţilor la preşedenția R.Moldova

 |  10:53
Începe înscrierea candidaţilor la preşedenția R.Moldova

Cursa pentru înscrierea la preşedinţie în Republica Moldova începe de joi, odată cu posibilitatea candidaţilor de a-și depune dosarele pentru a fi înregistraţi. Termenul limită pentru înregistrare este 12 ianuarie, iar alegerile se vor desfăşura la 15 ianuarie, potrivit unui anunț al Comisiei speciale pentru desfăşurarea alegerilor.

Pentru înregistrare candidații trebuie să aibă 40 de ani împliniţi, dintre care cel puţin zece ani trăiţi pe teritoriul Republicii Moldova, trebuie să prezinte semnăturile a cel puţin 15 deputaţi în favoarea lor, dar și un şir de acte, inclusiv un certificat de sănătate de la o comisie medicală specială. După ce candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană, Marian Lupu, și-a anunţat miercuri retragerea, partidele parlamentare de la Chişinău urmează să identifice un candidat la funcţia de preşedinte.

În parlamentul de la Chişinău vor avea loc alegeri repetate pentru funcţia de preşedinte la 15 ianuarie, iar dacă preşedintele nu va fi ales nici de această dată, parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri anticipate, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-24

TAGURI: Moldova, alegeri, candidațiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image