2018-12-17 22:13


Închisoare pentru românii care au furat cadrul mamei ministrului francez de Interne

 |  09:13
Închisoare pentru românii care au furat cadrul mamei ministrului francez de Interne

Românii, care au sustras şi utilizat fraudulos, în mai, cardul de credit al mamei ministrului francez de Interne Manuel Valls, au fost condamnaţi, luni seara, la Paris, la pedepse cu închisoarea. Cele două cupluri de români au furat de la mama şefului poliţiei franceze fără să ştie.

Pe 14 mai, două românce, în vârstă de 20 şi, respectiv, 25 de ani, au surprins-o pe mama ministrului, în vârstă de 68 de ani, în momentul în care îşi făcea cumpărăturile într-un magazin Monoprix din Arondismentul IV, în momentul când a introdus codul pin, la casă. Gabi-Ionel Petcu, în vârstă de 24 de ani, a introdus discret mâna în poşeta acesteia şi i-a sustras cardul de credit la puţin timp după aceea.

De pe card au fost retraşi fraudulos aproximativ 3.000 de euro. Ceea ce i-a dat de gol pe cei patru a fost faptul că au utilizat cardul pentru a plăti utilizarea unor biciclete la un punct Velib'. După ce a fost alertată de către bancă, doamna Valls, chiar înainte de numirea fiului său în funcţie, a intervenit şi a blocat cardul.

După patru zile, paznicul dintr-un magazin pentru haine din cartierul l'Opéra a observat acţiunile suspecte ale aceloraşi patru români, care se interesau prea evident de o clientă olandeză, în momentul în care aceasta introducea codul pin. În momentul în care tinerele introduceau cardul, tocmai furat, într-un bancomat, cele două cupluri au fost arestate.

De asemenea,poliţiştii au verificat listele cu apelurile telefonice de pe mobil efectuate din magazinul Monoprix şi punctele Velib', identificând patru numere. Pe 19 mai, unul dintre numere apare ca prezent la Palatul de Justiţie, ei conchizând că proprietarul telefonului a fost plasat în arest în alt caz. Aceştia îi recunosc fără dificultate pe cei patru români între fotografiile persoanelor reţinute în acea zi, după ce au fost filmaţi de camerele de supraveghere de la Monoprix.

Vinovaţii au negat, în pofida probelor, cel de al doilea furt. Condamnat deja pentru furt în şase rânduri, Gabi-Ionel Petcu a primit 15 luni de închisoare, iar ceilalţi trei au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, dintre care patru luni cu suspendare, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-05

TAGURI: Manuel_Valls, închisoare, card, mama
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...