2016-12-04 12:41

ULTIMA ORA


Incident aviatic provocat de lacunele de limbă engleză

 |  09:03
Incident aviatic provocat de lacunele de limbă engleză

După ce unul dintre avioanele China Eastern, cu 245 de pasageri la borda decolat fără permisiune de pe un aeroport japonez, compania aeriană şi-a luat angajamentul că 'va îmbunătăţi nivelul de cunoaştere al limbii engleze' al personalului său navigant.

Cu toate că nu a primit undă verde din partea controlorilor de zbor, o aeronavă a companiei China Eastern Airlines, una dintre primele trei mari companii aeriene chineze, a decolat luni de pe aeroportul internaţional din Kansai (în golful Osaka).

Deși a primit instrucţiuni să aştepte permisiunea de zbor, pilotul chinez a decolat pur şi simplu fiindcă nu a înţeles ce i s-a comunicat în limba engleză de către controlorii de trafic niponi. 

Zborul s-a desfăşurat în condiţii bune, până la destinaţie, la Shanghai, iar incidentul nu a avut niciun fel de urmări. A fost deschisă o anchetă, iar China Eastern a promis, într-un comunicat dat publicităţi miercuri, 'cooperarea totală cu investigatorii acestui caz', informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-04

TAGURI: China_Eastern, aviatic, incidentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Nou bilanț al tragediei aviatice din Columbia: 71 de morți Şaptezeci şi una de persoane au murit în urma prăbuşirii de marţi a avionului care transporta... 30 Noi 2016 | (0)
Cauzele prăbușirii avionului din Columbia. Ce spun înregistrările audio Avionul prabusit marti in Columbia, accident in care au murit majoritatea membrilor unei echipe de... 01 Dec 2016 | (0)