2016-12-08 18:20

ULTIMA ORA


Încrederea în guverne a scăzut puternic la nivel mondial

 |  10:28
Încrederea în guverne a scăzut puternic la nivel mondial

Încrederea oamenilor în guverne a înregistrat o scădere puternică în întreaga lume, potrivit unui recent sondaj. Aceștia acuză autoritățile de haosul financiar şi politic creat în 2011, iar, numai în 17 din cele 25 de ţări, mai puţin de jumătate dintre intervievaţi cred că guvernul lor ia deciziile potrivite.

Sondajul realizat de Edelman Trust Barometer indică faptul că, per total, încrederea în guverne a scăzut cu 9% faţă de anul precedent, ajungând la 43%. De asemenea, încrederea în sfera afacerilor s-a diminuat în medie de la 56% la 53%, şi cel mai semnificativ în ţările mari din zona euro, în Spania, Franţa şi Germania, scăzând cu 21%, 20% şi respectiv 18%. China este singura ţară unde acest indicator a cunoscut o creştere importantă, de la 61% la 71%. În momentul de faţă, 'afacerile sunt mai bine plasate decât guvernele pentru a purta făclia spre ieşirea din această criză de încredere', dar este nevoie de o 'schimbare a balanţei astfel ca afacerile să fie văzute atât ca o forţă a binelui, cât şi ca motor al profitului',  a apreciat Richard Edelman, preşedinte şi director general al Edelman. Totodată, între primele trei persoane, în care participanţii la sondaj susţin că au încredere, se află... 'o persoană ca mine', depăşită doar de profesori şi experţi tehnici.

În acest context, deși media tradiţionale şi motoarele de căutare on-line continuă să fie cele mai căutate surse de informare, în privinţa ştirilor şi informaţiilor, cea mai spectaculoasă creştere ca sursă de încredere - de 88%, 86% şi respectiv 75%, au înregistrat-o reţelele de socializare, blogurile şi forumurile.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 25.000 de respondenţi din 25 de ţări și urmează să fie prezentat în detaliu în cadrul Forumului economic mondial de la Davos, care se va desfăşura între 25 şi 29 ianuarie, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

TAGURI: guverne, încredere, sondajComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

HUIDU
23 Ian 2012

Solutia noastra a romanilor nu este aceea de a iesi in strada! Solutia aceasta este promovata de anumiti oameni ,care au o putere financiara (si nu numai) in Romania, si care urmaresc numai sa distruga. Este foarte usor sa distrugi ceva decat sa incerci sa construiesti sau chiar sa-l inbunatatesti. Cei de la putere ar trebui sa fie mai receptivi cu problemele populatiei, sa-i asculte si chiar sa le resolve. Trebuie sa accepte si ideile celor din opozitie daca sunt buna, nu sa le ignore doar pentru simplu fapt ca sunt din tabara politica diferita decat cea de la guvernare.
DIDA
23 Ian 2012

Nu uitaţi: Nici un bine nu rămâne nepedepsit. Asta s-a întâmplat cu reforma din sănătate. Au vrut modernizarea şi s-au ales cu ocara!
TINA
23 Ian 2012

era de asteptat...
QWERTY
23 Ian 2012

Din cauza usl a scazut increderea. usl o mizerie plina de comunisti !
UN GHIVECI
23 Ian 2012

Crinule, ofileste-te mai repede! Iesi din viata politica a tarii. Nu vezi ca propui numai “solutii” de rasul tuturor, inclusiv al colegilor USL isti?!? !?
VEDEM TOT
23 Ian 2012

PSD-ul asta imputit crede ca mai poate ajunge la putere sa vanda si cea a mai ramas din tara in urma lor si ce s-a mai ridicat in timpul mandatelor lui Basescu! N-ati fost de acord cu punctul 8 de la Timisoara ca sa puteti fura in continuare sub nomenclatura de socialisti, nenorocitilor!!! Sunteti aceeasi comunisti!!! Sa ne fereasca Dumnezau sa mai veniti o data la putere ca o sa vindeti si umbra tarii, si romanii din ea ca sclavi pe unde puteti numai sa va fie voua bine!!!!!
ANDREEA
23 Ian 2012

Numai alaturi de PDL vom putea intr-adevar sa redresam aceasta tara, sa scapam de datoriile externe si sa avem un viitor. USL nu vrea decat sa ajunga iar la putere sa ne vanda pe toti. Nu va lasati manipulati, nu vedeti ca lor nu le pasa nici macar de membrii lor de partid care-i scot in strada si ii lasa sa inghete de frig, dar mai ales de ceilalti oameni!?! !
SEBA
23 Ian 2012

ma uit acum la tv si vad un Aparator al patriei cu un salariu de numai 31 milioane, da nu io fi rusine asa????? Acum 2 seri era un pensionar cu 25 mil pensie, protesta, cine ia adus pe astia la proteste ce partid???? Idiotilor… o gasca de hoti,PSD partid de hoti coruptilor, lasilor, magarilor

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Sondaj Olanda. Extremiștii conduc Formațiunea de extremă dreaptă Partidul Libertății din Olanda (PVV) este pe primul loc în... 28 Noi 2016 | (2)
Sondaj: Francois Fillon va învinge categoric Partidul francez de centru-dreapta, „Republicanii”, și-a ales candidatul pentru alegerile... 28 Noi 2016 | (0)