2017-01-18 03:53

ULTIMA ORA


Încrederea în guverne a scăzut puternic la nivel mondial

 |  10:28
Încrederea în guverne a scăzut puternic la nivel mondial

Încrederea oamenilor în guverne a înregistrat o scădere puternică în întreaga lume, potrivit unui recent sondaj. Aceștia acuză autoritățile de haosul financiar şi politic creat în 2011, iar, numai în 17 din cele 25 de ţări, mai puţin de jumătate dintre intervievaţi cred că guvernul lor ia deciziile potrivite.

Sondajul realizat de Edelman Trust Barometer indică faptul că, per total, încrederea în guverne a scăzut cu 9% faţă de anul precedent, ajungând la 43%. De asemenea, încrederea în sfera afacerilor s-a diminuat în medie de la 56% la 53%, şi cel mai semnificativ în ţările mari din zona euro, în Spania, Franţa şi Germania, scăzând cu 21%, 20% şi respectiv 18%. China este singura ţară unde acest indicator a cunoscut o creştere importantă, de la 61% la 71%. În momentul de faţă, 'afacerile sunt mai bine plasate decât guvernele pentru a purta făclia spre ieşirea din această criză de încredere', dar este nevoie de o 'schimbare a balanţei astfel ca afacerile să fie văzute atât ca o forţă a binelui, cât şi ca motor al profitului',  a apreciat Richard Edelman, preşedinte şi director general al Edelman. Totodată, între primele trei persoane, în care participanţii la sondaj susţin că au încredere, se află... 'o persoană ca mine', depăşită doar de profesori şi experţi tehnici.

În acest context, deși media tradiţionale şi motoarele de căutare on-line continuă să fie cele mai căutate surse de informare, în privinţa ştirilor şi informaţiilor, cea mai spectaculoasă creştere ca sursă de încredere - de 88%, 86% şi respectiv 75%, au înregistrat-o reţelele de socializare, blogurile şi forumurile.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 25.000 de respondenţi din 25 de ţări și urmează să fie prezentat în detaliu în cadrul Forumului economic mondial de la Davos, care se va desfăşura între 25 şi 29 ianuarie, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

TAGURI: guverne, încredere, sondajComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

HUIDU
23 Ian 2012

Solutia noastra a romanil or nu este aceea de a ie si in strada! Solutia ace asta este promovata de an umiti oameni ,care au o p utere financiara (si nu n umai) in Romania, si care urmaresc numai sa distr uga. Este foarte usor sa distrugi ceva decat sa in cerci sa construiesti sau chiar sa-l inbunatatesti . Cei de la putere ar tre bui sa fie mai receptivi cu problemele populatiei, sa-i asculte si chiar sa le resolve. Trebuie sa a ccepte si ideile celor di n opozitie daca sunt buna , nu sa le ignore doar pe ntru simplu fapt ca sunt din tabara politica difer ita decat cea de la guver nare.
DIDA
23 Ian 2012

Nu uitaţi: Nici un bine nu rămâne nepedepsit. A sta s-a întâmplat cu re forma din sănătate. Au vrut modernizarea şi s-a u ales cu ocara!
TINA
23 Ian 2012

era de asteptat...
QWERTY
23 Ian 2012

Din cauza usl a scazut in crederea. usl o mizerie p lina de comunisti !
UN GHIVECI
23 Ian 2012

Crinule, ofileste-te mai repede! Iesi din viata po litica a tarii. Nu vezi c a propui numai “solutii ” de rasul tuturor, inc lusiv al colegilor USL i sti?!? !?
VEDEM TOT
23 Ian 2012

PSD-ul asta imputit crede ca mai poate ajunge la p utere sa vanda si cea a m ai ramas din tara in urma lor si ce s-a mai ridica t in timpul mandatelor lu i Basescu! N-ati fost de acord cu punctul 8 de la Timisoara ca sa puteti fu ra in continuare sub nome nclatura de socialisti, nenorocitilor!!! Sunteti aceeasi comunisti!!! Sa n e fereasca Dumnezau sa ma i veniti o data la putere ca o sa vindeti si umbra tarii, si romanii din ea ca sclavi pe unde puteti numai sa va fie voua bin e!!!!!
ANDREEA
23 Ian 2012

Numai alaturi de PDL vom putea intr-adevar sa redr esam aceasta tara, sa sca pam de datoriile externe si sa avem un viitor. USL nu vrea decat sa ajunga iar la putere sa ne vanda pe toti. Nu va lasati ma nipulati, nu vedeti ca lo r nu le pasa nici macar de membrii lor de partid care-i scot in strada si ii lasa sa inghete de fri g, dar mai ales de ceilal ti oameni!?! !
SEBA
23 Ian 2012

ma uit acum la tv si vad un Aparator al patriei c u un salariu de numai 31 milioane, da nu io fi ru sine asa????? Acum 2 seri era un pensionar cu 25 m il pensie, protesta, cine ia adus pe astia la prot este ce partid???? Idioti lor… o gasca de hoti,PS D partid de hoti coruptil or, lasilor, magarilor

Adauga un comentariu

Random image