2017-01-22 14:11

ULTIMA ORA


Inculpaţii din dosarul „Mătuşa Tamara”, achitaţi

 |  13:04
Inculpaţii din dosarul „Mătuşa Tamara”, achitaţi

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis astăzi că fostul premier Adrian Năstase nu se face vinovat de dare de mită în dosarul cunoscut în presă drept „Mătuşa Tamara”. În aceeaşi cauză, judecătorii i-au achitat şi pe Ioan Melinescu, preşedinte al Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) între anii 2001-2004, acuzat de sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii, dar şi pe Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru, pentru complicitate la luare şi dare de mită.

Reamintim că dosarul “Mătuşa Tamara” a demarat după ce procurorii anticorupţie au declanşat o amplă anchetă suspicionând că fostul prim ministru l-a numit pe Ioan Melinescu în funcţia de preşedinte al ONSPCB cu scopul ca acesta din urmă să facă să dispară un dosar, numărul S3439/1999,ce viza modul în care pe numele Danei Năstase a fost depusă suma de 400.000 USD. Procurorii DNAsusţin că Melinescu i-ar fi înmânat dosarul respectiv consilierului Ristea Priboi, care ulterior i l-ar fi remis fostului premier.

La rândul său, Adrian Năstase a venit cu explicaţii pentru a justifica suma de 400.000 de dolari. Acesta a susţinut că banii proveneau din vânzarea unor bijuterii, tablouri, papirusuri şi a altor bunuri de valoare de către mătuşa Danielei Năstase, pe nume Cernasov Tamara, la acea dată în vârstă de 91 de ani. Procurorii anticorupţie au notat în actul de acuzare că nu există niciun document din care să reiasă că Tamara Cernasov a cumpărat sau moştenit bunurile pe care le-ar fi vândut înainte de a-i vărsa în cont Danei Năstase cei 400.000 de euro.

Parchetul poate ca în termen de 10 zile să atace decizia de astăzi cu recurs.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-14

TAGURI: matusa tamara, inculpati, ion melinescu, adrian nastaseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CETATEAN INFORMAT
15 Dec 2011

Ceea ce nu ştie multă lume, nici ziariştii poate, este că acest dosar a pornit de la o delaţiune făcută de "respectabilul" şi "sincerul" cetăţean de onoare, Genică Boerică (vă mai amintiţi de el?!). După părerea mea, este o ruşine pentru justiţia română, parchet şi instanţă, să se "screme" 6 ani să găsească nişte închipuite de probe, pe care nu le-au găsit nici până astăzi, plecând de la delaţiunea unui infractor care nu avea mamă, nu avea tată când venea vorba de propria-i piele, inventând minciuni penale de adormit copiii...
CETATEAN INFORMAT
15 Dec 2011

Poate unii se întreabă de ce a făcut asta Genică Boerică, simplu, pentru că în perioada guvernării Năstase, instituţiile de drept şi ordine publică încă îşi făceau datoria, îi ascundeau pe mafioţi, nu îi protejau cum face actuala putere. Printre ei, numărându-se şi acest personaj delaţionist sinistru, care a căzut în plasa puterii băsesciene de atunci, fiind minţit, zice-se, că dacă va spune ceva rău ce "ştie" despre vreunul din mai marii fostei guvernări Năstase, de ce nu chiar împotriva acestuia, i se va scădea pedeapsa la 'jumate... Vise taică, vise...

Adauga un comentariu

Random image