2017-01-18 20:38

ULTIMA ORA


Infotrafic avertizează asupra riscurilor de formare a poleiului

 |  11:57
Infotrafic avertizează asupra riscurilor de formare a poleiului

Precipitaţiile sub formă de ninsoare căzute în ultimele 24 de ore şi temperaturile scăzute au creat condiţii pentru producerea poleiului pe mai multe drumuri importante din ţară, a avertizat Centrul Infotrafic.

"Au fost contactaţi administratorii drumurilor pentru monitorizarea permanentă a părţii carosabile şi împrăştierea materialului antiderapant pe segmentele de drum acoperite cu polei sau gheaţă. Poliţia rutieră va interveni pentru sprijinirea activităţii de împrăştiere a materialului antiderapant, iar dacă se va impune, va lua măsuri de restricţionare a circulaţiei celorlalte autovehicule până când traficul rutier se va putea desfăşura în condiţii de siguranţă", se precizează într-un comunicat al Centrului Infotrafc.

Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu viteză redusă şi să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar pietonii angajaţi în traversare, în condiţile de carosabil alunecos, trebuie să ţină cont că distanţa de frânare a autovehiculelor se măreşte considerabil.

În cazul în care participanţii la trafic au cunoştinţă despre existenţa pe drum a unui obstacol sau a oricărei alte situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei, au obligaţia de a anunţa administratorul drumului public, cea mai apropiată unitate de poliţie sau pot apela numărul de urgenţă 112, se mai arată în comunicat, potrivit realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-20

TAGURI: Infotrafic, polei, drumuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image