2017-01-20 14:05

ULTIMA ORA


Înşelătorie cu bilete de avion

 |  20:00
Înşelătorie cu bilete de avion

O bucureşteancă ce deţinea trei firme a fost deferită justiţiei după ce a înşelat peste o sută de persoane cu bilete de avion, printre părţile vătămate fiind şi 11 sportivi. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au trimis-o în judecată,azi, pe Alina Oana Manea Gheorghiu, pe care o acuză de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, în iunie 2009, Alina Gheorghiu, în calitate de administrator al societăţii de turism General Travel Investments, a indus şi menţinut în eroare societatea ACS Toshirom 2003, prin încasarea contravalorii biletelor de avion şi a serviciilor de cazare pentru o echipă sportivă compusă din 11 membri, care urma să efectueze o deplasare pe ruta Bucureşti -Tokyo - Bucureşti şi să fie cazată în respectiva perioadă la un hotel din Tokyo. În realitate, femeia nu a achiziţionat tichetele corespunzătoare pachetului de servicii turistice de la furnizori. În perioada iulie-decembrie 2010, în calitate de administrator împuternicit al societăţii Brianna World Holidays, a indus în eroare 74 de oameni, prin acelaşi procedeu de încasare a contravalorii biletelor de avion pentru călătorii interne sau externe. Ea nu a achiziţionat respectivele bilete şi a folosit în scopuri personale diverse sume de bani, din fondurile societăţii, sume provenite din încasările în avans a contravalorii biletelor de avion de la clienţii societăţii, mai notează sursa citată.

Femeia mai este acuzată că, în perioada ianuarie-iulie, în calitate iniţial de colaborator, iar ulterior de administrator al societăţii Bellissimo Travel a înşelat 20 de persoane fizice şi juridice, cu ocazia solicitării de către acestea a unor biletelor de avion, creându-le impresia că rezervarea biletelor de călătorie reprezenta chiar biletul electronic.

De fapt femeia nu a achitat costul respectivelor bilete către furnizori, părţile vătămate fiind nevoite astfel să-şi amâne călătoriile sau să-şi achiziţioneze personal alte bilete. Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
04 Noi 2011

Buna ziua. Unde putem sa prezentam documente privind alte inselatorii ale doamnei? Eu am fost pacalita cu bilet pe ruta Bucuresti-Ankara, dar firma era Brianna World Holidays. Pe factura si-a trecut si CNP-ul si numele. Toate cele bune, Anca
MARIA ALEXE
22 Dec 2011

Daca aceasta individa ar fi fost arestata in 2009 nu ar fi avut posibilitatea sa mai insele si pe altii. Toti cei care au fost inselati pot veni la Trinbunalul Bucuresti pe data de 17 ianuarie la ora 10. Pot merge la judecatorul care conduce sedinta si se pot constitui in reclamanti. Nu cred ca ea are bani de dat, dar cei care sunt in spatele escroacei pot fi demascati si poate recuperam ceva. Eu m-am constituit in parte reclamanta la una dintre sedintele de la tribunal.

Adauga un comentariu

Random image