2017-01-20 22:24

ULTIMA ORA


Instanţa reia după un an judecarea dosarului Rompetrol

 |  14:06
Instanţa reia după un an judecarea dosarului Rompetrol

Tribunalul Bucureşti a repus pe rol dosarul Rompetrol, după aproape un an cât a stat blocat la Curtea Constituţională, instanţa amânând însă procesul, după ce doi dintre inculpaţi nu au fost citaţi corect pentru termenul de miercuri.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 29 septembrie.

Judecarea dosarului a fost suspendată în septembrie 2010, după ce Tribunalul Bucureşti a admis o cerere privind sesizarea Curţii Constituţionale, informează Agerpres.

Ca şi în cazul altor dosare importante, excepţiile de neconstituţionalitate au fost respinse de Curtea Constituţională.

La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Împreună cu Patriciu au fost trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

O parte a dosarului se referă la modul în care Rompetrol a preluat o creanţă de 85 milioane de dolari, procurorii susţinând că aceasta trebuia încasată de statul român.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SHOPARLITZALIBERA
14 Sep 2011

Pai inseamna ca asta ar fi motivul pentru care Dinu Patriciu s-ar cam impaca cu Basescu-a observat si el ca cine lauda puterea are imunitate la orice si "succesuri" multe in afaceri

Adauga un comentariu

Random image