2017-01-18 01:42

ULTIMA ORA


InterAgro va închide alte trei combinate chimice şi va disponibiliza două treimi dintre angajaţi

 |  14:21
InterAgro va închide alte trei combinate chimice şi va disponibiliza două treimi dintre angajaţi

GrupulInterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, va închide între 15februarie-30 aprilie alte trei combinate, după ce la finele anului 2010 a opritalte două unităţi, şi va concedia 5.700 de angajaţi, circa 63% din total,pentru că nu mai primeşte gaze exclusiv din producţia internă.

"Regretdecizia pe care au luat-o specialiştii grupului Interagro. Din păcate, legileeconomice sunt implacabile: când costurile de producţie depăşesc preţurile devânzare ale unui produs, firma se închide! Îmi pare rău pentru cei circa 5.700de angajaţi care vor deveni şomeri, mai ales că, aceste combinate suntamplasate în zone monoindustriale, iar producţia de aici susţinea, practic,întreaga activitate din oraşe", a declarat Niculae.

CombinetulGa Pro Co Săvineşti va fi închis la 15 februarie, iar 90% din angajaţi vor fidisponibilizaţi, Amurco Bacău va fi închis în 1 martie, Donau Chem TurnuMăgurele la 1 aprilie, iar Chemgas Sloboziua la 30 aprilie.

La7 noiembrie grupul a închis combinatul NitroPoros Făgăraş, iar la 8 decembrie asistat activitatea Viromet Victoria.

IoanNiculae controlează peste 25 de companii în industria chimică, în ceaalimentară, agricultură sau turism şi are 9.000 de angajaţi.

Grupula început operaţiunile de închidere controlată a combinatelor de îngrăşămintechimice NitroPoros Făgăraş şi Viromet Victoria, precum şi procedurilebirocratice pentru trimiterea în şomaj definitiv a 90% dintre angajaţii de laNitroporos şi 70% dintre cei ai Viromet Victoria.

Pondereacostrilor de achiziţie a gazelor naturale reprezintă aproape 70% din costuriletotale. InterAgro susţine că între octombrie 2010 şi ianuarie 2011 preţulgazului metan a crescut cu peste 55%.

Grupulprecizează că a luat această decizie din cauza pierderilor majore determinatede noile politici în domeniul gazelor naturale promovate de autorităţi,nominalizând, printre altele, neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, princare consumatorii care îndeplineau condiţiile şi se declarau întreruptibili însituaţii de urgenţă puteau achiziţiona gaze doar din producţia internă, lapreţuri mai mici decât cele din import.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image