2017-01-20 01:35

ULTIMA ORA


Interlopul Austrianu şi fiii săi, arestați în Prahova

 |  10:52
Interlopul Austrianu şi fiii săi, arestați în Prahova

Patru persoane au fost reţinute, miercuri seară, în urma a șapte percheziţii efectuate în Prahova şi Bucureşti, primind mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Printre cei arestaţi se află şi un cunoscut interlop din municipiul reşedinţă de judeţ, Sandu Zamfir, zis Austrianu, şi doi dintre fiii acestuia. Judecătoria Ploieşti a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor patru suspecţi, aceştia fiind acuzaţi de înşelăciune, furt şi şantaj, potrivit agentului principal de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Raluca Brezeanu.

Rețeaua infracţională ai cărei membri sunt suspectaţi de falsificare de acte de provenienţă auto şi şantaj, fapte care au fost comise în cursul anului 2011, a fost destructurată în urma a șapte percheziţii, dintre care şase în Prahova şi una în Bucureşti. Un autoturism de lux, înscrisuri, bijuterii, ceasuri, telefoane mobile şi obiecte tăietor-înţepătoare, care urmează a fi folosite pentru realizarea probatoriului dosarelor penale aflate în cercetare, au fost ridicate de la domiciliile suspecţilor.

Deoarece casa lui Austrianu din Ploieşti avea branşamente ilicite la reţeaua de energie electrică, la cea de gaze şi la cea de apă, societăţile comerciale furnizoare au procedat la debranşarea imobilului, ridicarea aparatelor de contorizare şi întocmirea actelor premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Alături de un alt suspect de 41 de ani din Filipeştii de Târg, polițiștii au reținut și pe cei doi dintre fiii lui Sandu Zamfir, de 20 şi respectiv 23 de ani.

Cei reținuți sunt acuzați de înşelăciuni cu autoturisme de lux prin racolarea de vânzători cărora le plăteau o mică sumă în avans şi dispăreau, vânzând apoi autoturismele la preţuri superioare. Valoarea autoturismelor traficate se ridica la aproximativ 150.000 euro.

Acțiunea a implicat 75 de poliţişti din cadrul IJP Prahova şi Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, care au fost sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-13

TAGURI: Austrianu, Prahova, percheziții, interlopComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image