2017-01-22 20:36


Inundaţiile din Filipine au provocat peste 900 de morţi

 |  10:48
Inundaţiile din Filipine au provocat peste 900 de morţi

Benito Ramos, responsabilul organismului naţional de prevenire a catastrofelor din Filipine, a anunţat, luni seară, că bilanţul furtunii tropicale care a lovit sudul arhipelagului a atins 927 de morţi.

'Sunt 927 de morţi. Am încetat să îi mai numărăm pe dispăruţi', a declarat Benito Ramos, după ce un bilanţ precedent al instituţiei anunţa 662 de morţi şi 82 de persoane date dispărute.

În oraşele portuare Cagayan de Oro şi Iligan din Insula Mindanao, devastate de furtuna tropicală Wasi începând de vineri seară, a fost înregistrat cel mai important număr de decese.

Noul bilanţ a fost publicat după ce echipele de intervenţie au descoperit noi cadavre în Mindanao, unde ploile diluviene au provocat în weekend inundaţii bruşte care au făcut ravagii în sate întregi.

La rândul său, Crucea Roşie a contabilizat 713 morţi. Regiunea sinistrată este scutită în mod normal de furia taifunurilor care lovesc de regulă alte părţi ale arhipelagului, fiind situată la 800 de kilometri de capitala Manila, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: Filipine, inundații, morțiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image