2017-01-23 00:41


Investiţie de 58 milioane euro într-o fabrică de componente auto la Balş

 |  15:24
Investiţie de 58 milioane euro într-o fabrică de componente auto la Balş

InternationalAutomotive Components (IAC) Group, cu sediul central în Luxemburg, va investila Balş, Olt, 58 milioane euro în construirea unei unităţi de producţie deplanşe de bord, panouri de portiere şi capitonaje de plafon, pentru Ford şialţi clienţi, cu un ajutor de stat de 17 milioane euro.

Fabricade la Balş, investiţie de tip greenfield, se va desfăşura pe o suprafaţă de15.000 metri pătraţi şi va avea aproximativ 400 de angajaţi, potrivit unuicomunicat al companiei.

Unitateade producţie va furniza componente pentru fabrica Ford de la Craiova, însăreprezentanţii companiei au afirmat că sunt vizaţi şi alţi clienţi din regiune.

"Aceastăextindere strategică permite IAC să sprijine unul dintre clienţii noştriimportanţi, Ford Motor Company, în procesul de extindere globală. De asemenea,investiţia noastră de la Balş poziţionează strategic grupul IAC astfel încât săpoată veni şi în sprijinul altor clienţi din sectorul auto din regiune", adeclarat preşedintele şi directorul executiv al companiei pentru Europa, JensHohnel.

Începereaproducţiei este programată pentru sfârşitul acestui an.

"Guvernulromân a sprijinit investiţia IAC în România prin aprobarea unui ajutor de statîn valoare de 17 milioane euro. Ajutorul de stat va fi acordat în mai multetranşe şi va contribui la realizarea unei investiţii totale de 58 milioane eurode către IAC. Această investiţie va avea un efect de ansamblu, prin dezvoltareaaltor sectoare industriale din România", se arată în comunicatulcompaniei.

Fabricava fi echipată cu utilaje de formare prin injecţie cu capacităţi între 500 şi3.200 de tone şi tehnologii de formare prin suspensie şi cu spumă.

Companiava colabora cu universităţile şi şcolile tehnice din regiune în vedereadezvoltării de programe de studiu şi de formare.

IACGroup a avut în 2009 vânzări de 2,5 miliarde de dolari, este prezentă la nivelmondial în 15 state, prin 73 fabrici, şi are 19.000 de angajaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image