2018-12-15 13:30


Ioan Oltean: PSD, PNL şi PC au dovedit că au ADN-ul trădării

 |  15:00
Ioan Oltean: PSD, PNL şi PC au dovedit că au ADN-ul trădării

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal(PDL), Ioan Oltean, susţine, într-un comunicat de presă, că PSD pregăteşte terenul pentru despărţirea de PNL, invocând

“declaraţiile liderului PSD Adrian Năstase, conform cărora, în cadrul USL, PSD şi PNL vor avea probleme în a-şi armoniza poziţiile”.

“Ne era clar încă de la începutul formării Alianţei Socialiste că aceasta nu reprezintă decât un experiment de etapă pentru PSD, lucru care devine din ce în ce mai clar'', se arată în comunicatul semnat de Ioan Oltean.

Potrivit acestuia, “contextul alegerilor parţiale din Maramureş şi Neamţ reprezintă doar un pretext de comunicare în strategia politică gândită de fostul premier”, Ioan Oltean afimând că “PDL îşi doreşte ca USL să reziste, în această formulă, cel puţin până la alegerile parlamentare de anul viitor”.

Ioan Oltean mai spune că democrat-liberalii nu cred că “USL are o speranţă de viaţă atât de îndelungată” întrucât, de-a lungul timpului, “PSD, PNL şi PC au dovedit că au ADN-ul trădării bine fixat în structura lor politică”. Liderul PDL îşi argumentează afirmaţia susţinând că PSD, PNL şi PC “şi-au trădat de fiecare dată partenerii politici şi înţelegerile politice avute”. “În 2004, PC a trădat PSD, intrând la guvernare alături de Alianţa PNL-PD, deşi conservatorii candidaseră pe liste comune cu partidul lui Adrian Năstase. În 2007, PNL a dat afară din Guvern PD, deşi candidase pe liste alături de democraţi iar PD şi Traian Băsescu îşi respectaseră înţelegerea şi îl instalaseră prim-ministru pe Călin Popescu Tăriceanu. În 2009, PSD, deşi avea o înţelegere informală cu PNL de a forma împreună Guvernul, s-a alăturat guvernului PDL”, susţine Ioan Oltean.

El susţine în comunicatul trimis Agerpes că “este doar o chestiune de timp până când liderii politici cu experienţă ai PNL vor forţa desprinderea de pe orbita PSD, dându-şi seama de aventura în care Crin Antonescu a târât PNL”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...