2016-12-10 08:54

ULTIMA ORA


Ion Mincă, la Primăria Mangalia cu executorul judecătoresc

 |  11:58
Ion Mincă, la Primăria Mangalia cu executorul judecătoresc

Dorind să preia atribuţiile de primar interimar în urma eliberării din funcție a primarului Mihai Claudiu Tusac, liderul PC Constanţa, Ion Mincă, a mers, miercuri, cu executor judecătoresc pentru a încerca să intre în sediul Primăriei Mangalia.

Deși în calitate de viceprimar ar fi trebuit să preia atribuţiile de primar al municipiului Mangalia încă din 24 noiembrie, Ion Mincă s-a lovit de refuzul reprezentanţilor Primăriei care contestă desemnarea acestuia. Astfel, liderul PC Constanţa a reușit să intre, miercuri, în sediul instituției numai cu ajutorul executorului judecătoresc.

Accesul presei în clădire a fost interzis, la intrarea în primărie creându-se o busculadă între jurnalişti şi forţele de ordine.

"Consiliul Local a făcut o şedinţă în dată în care a decis ca Sorin Andrei să fie numit primar, însă nu există niciun ordin emis de prefect în acest sens. Refuză, fără nicio explicaţie, să-mi predea ştampila de primar. Nu am reuşit să ajung la etajul 1, uşile sunt încuiate", a declarat Ion Mincă care a adăugat că, dacă nu va reuşi să intre în posesia ştampilei, va face plângere penală împotriva reprezentanţilor Primăriei.

Fiindcă edilul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, iar ordinul prin care atribuţiile fuseseră preluate de alt viceprimar a fost anulat, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat, în 24 noiembrie, că atribuţiile de primar al municipiului Mangalia au fost preluate de liderul PC Constanţa, Ion Mincă, informează Mediafax.

Potrivit ANI, Tusac s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 3.11.2008 - 24.06.2009 şi în perioada 26.07.2008 - 24.06.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA SA Constanţa şi a SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, încălcând legislaţia în vigoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: Ion_Mincă, Mangalia, primărieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Sute de angajaţi ai Primăriei Slatina, în grevă japoneză Aproximativ 170 de angajaţi ai Primăriei Slatina, membri ai Sindicatului Naţional al... 22 Noi 2016 | (0)
Orzaţă a suflat în lumânare Tocmai când toată lumea se întreba cum de scapă de criticile primăriţei Firea regia de... 24 Noi 2016 | (22)