2016-10-24 21:40

ULTIMA ORA


Ion Mincă, la Primăria Mangalia cu executorul judecătoresc

 |  11:58
Ion Mincă, la Primăria Mangalia cu executorul judecătoresc

Dorind să preia atribuţiile de primar interimar în urma eliberării din funcție a primarului Mihai Claudiu Tusac, liderul PC Constanţa, Ion Mincă, a mers, miercuri, cu executor judecătoresc pentru a încerca să intre în sediul Primăriei Mangalia.

Deși în calitate de viceprimar ar fi trebuit să preia atribuţiile de primar al municipiului Mangalia încă din 24 noiembrie, Ion Mincă s-a lovit de refuzul reprezentanţilor Primăriei care contestă desemnarea acestuia. Astfel, liderul PC Constanţa a reușit să intre, miercuri, în sediul instituției numai cu ajutorul executorului judecătoresc.

Accesul presei în clădire a fost interzis, la intrarea în primărie creându-se o busculadă între jurnalişti şi forţele de ordine.

"Consiliul Local a făcut o şedinţă în dată în care a decis ca Sorin Andrei să fie numit primar, însă nu există niciun ordin emis de prefect în acest sens. Refuză, fără nicio explicaţie, să-mi predea ştampila de primar. Nu am reuşit să ajung la etajul 1, uşile sunt încuiate", a declarat Ion Mincă care a adăugat că, dacă nu va reuşi să intre în posesia ştampilei, va face plângere penală împotriva reprezentanţilor Primăriei.

Fiindcă edilul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, iar ordinul prin care atribuţiile fuseseră preluate de alt viceprimar a fost anulat, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat, în 24 noiembrie, că atribuţiile de primar al municipiului Mangalia au fost preluate de liderul PC Constanţa, Ion Mincă, informează Mediafax.

Potrivit ANI, Tusac s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 3.11.2008 - 24.06.2009 şi în perioada 26.07.2008 - 24.06.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA SA Constanţa şi a SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, încălcând legislaţia în vigoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: Ion_Mincă, Mangalia, primărieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cutremur de 5,3 grade în Marea Neagră Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, şi a avut epicentrul... 15 Oct 2016 | (0)
Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Cluj-Napoca Procurorii DNA efectuezază, luni, percheziţii la Primăria municipiului Cluj-Napoca, într-un... 10 Oct 2016 | (2)