2017-01-22 18:28


iPhone-ul oferit lui Medvedev, procurat de pe piaţa neagră

 |  07:24
iPhone-ul oferit lui Medvedev, procurat de pe piaţa neagră

O reprezentantă a companiei Apple în Rusia a afirmat, joi, că iPhone-ul oferit miercuri preşedintelui Dmitri Medvedev de către un grup de admiratoare care susţine realegerea sa a fost procurat de pe piaţa neagră.

„Pe telefoanele introduse legal în Rusia, numărul seriei se termină cu literele RR/A”, a declarat Ludmila Siemuşina, responsabila pentru relaţiile cu presa a unui magazin Apple din centrul Moscovei.

Siemuşina a explicat că mobilul oferit preşedintelui are un număr de serie ce se termină cu literele ZA, „valabile pentru modelele vândute în Europa sau Statele Unite. Cu siguranţă este vorba despre un telefon de contrabandă”.

Alisa Meşeriakova, una dintre cele cinci admiratoare, a susținut că nu poate fi decât o eroare și că au „cumpărat mobilul dintr-un magazin” din Moscova. Ulterior reprezentantul magazinului în cauză a recunoscut că este un produs procurat de pe piaţa neagră. „Nimeni nu se plânge, deoarece este mai ieftin pentru clienţi”, a declarat managerul magazinului sub protecţia anonimatului. Fiindcă o lege anticorupţie interzice funcţionarilor ruși cu rang înalt să primească vreun cadou cu o valoare mai mare de 3.000 de ruble (71 de euro), iPhone-ul numit „Dimaphone”, decorat cu portretul lui Dmitri (diminutiv Dima) Medvedev şi cu o imagine a Kremlinului, în valoare de 34.000 de ruble (822 de euro), în cele din urmă nu a fost înmânat preşedintelui rus, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-24

TAGURI: Medvedev, iPhone, Apple, contrabandăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image