2017-01-19 19:06

ULTIMA ORA


IPS Bartolomeu va fi adus în ţară, medicii austrieci opresc tratamentul din cauza gravităţii cazului

 |  14:28
IPS Bartolomeu va fi adus în ţară, medicii austrieci opresc tratamentul din cauza gravităţii cazului

Cardiologiiaustrieci apreciază că starea IPS Bartolomeu este critică şi că o intervenţiechirurgicală nu este indicată din cauza multiplelor suferinţe ale acestuia,astfel că au renunţat la continuarea tratamentului, iar mitropolitul Clujuluiva fi readus în ţară, luni seară, cu un avion sanitar.

IPSBartolomeu va fi adus în ţară, cardiologii austrieci considerând că ointervenţie chirurgicală nu este oportună din cauza multiplelor suferinţe alemitropolitului şi nu ar aduce niciun beneficu major sănătăţii acestuia, adeclarat, luni, Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şiTransplant Renal Cluj, cel care a ţinut legătura cu medicii de la Clinica AKHdin Viena.

Cardiologiiaustrieci au decis, după mai multe seturi de investigaţii şi consultări, să nuîl opereze pe IPS Bartolomeu.

Astfel,medicii de la Clinica AKH din Viena - unde a fost internat mitropolitul - aurenunţat la continuarea tratamentului considerând cazul prea grav, a spusLucan.

Maimult, mitropolitul Clujului şi-a exprimat dorinţa de a reveni acasă. El va fiadus intubat, luni seară, cu un avion sanitar dotat cu echipamente de terapieintensivă, urmând să fie internat într-o secţie ATI dintr-un spital din Cluj.

IPSBartolomeu a fost dus la Clinica AKH din Viena, în 14 ianuarie, după ce mediciide la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, undemitropolitul era internat din 22 decembrie, i-au recomandat un examen despecialitate cardiologic care nu poate fi realizat în ţară din cauza lipsei deaparatură, declara purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei,Crişanei şi Maramureşului.

MihaiLucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, adeclarat, în ziua următoare, că mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, primeştetratament pentru pneumonie la Clinica AKH din Viena, iar o decizie privind oposibilă intervenţie chirugicală pentru problemele cardiace de care suferă vafi luată luni.

În16 ianuarie, Lucan a spus că medicii Clinicii AKH din Viena îl vor mai ţine pemitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, încă două zile sub tratament pentruproblemele pulmonare pe care le are, urmând ca după această perioadă să decidăasupra unei eventuale intervenţii cardiace.

Prerogativelemitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu, au fost preluate pe durata internăriiacestuia într-un spital din Viena de către episcopul vicar Irineu Bistriţeanul,care va gestiona activitatea curentă a instituţiei, fără a avea drept să decidăasupra schimbării sau mutării personalului clerical, anunţau, luni,reprezentanţi ai Mitropoliei.

MitropolitulClujului va împlini, în 18 martie, 90 de ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image