2017-01-22 22:22


Irakian acuzat de terorism

 |  12:31
Irakian acuzat de terorism

Un irakian care locuia în România, deşi fusese declarat indezirabil, a fost acuzat de procurorii DIICOT de terorism, constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad ar fi înlesnit intrarea şi ieşirea din România a cinci cetăţeni irakieni, ce au săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei aAl-Qaeda. Folosindu-se de identitatea sa reală sau de altele fictive şi prin intermediul a patru firme-fantomă special înfiinţate, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad ar fi sprijinit intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohamed Dhuyab, Omar Kh. Assey şi Mutasier KH.

Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei al-Qaeda în Irak. În prezent, cetăţenii irakieni nu se mai află pe teritoriul României. În plus, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Al Dulaimi Ali Asae Mohamad acuzându-l că, alături de alte persoane, ar fi facilitat intrarea, şederea sau tranzitarea României a peste 250 de cetăţeni irakieni, fiind condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare. Dosarul irakianului se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image