2017-01-20 20:07

ULTIMA ORA


Iranul a arestat 'spioni' plătiți de SUA

 |  08:02
Iranul a arestat 'spioni' plătiți de SUA

Ministrul iranian al Informaţiilor, Heydar Moleshi, a afirmat, duminică, că autorităţile de la Teheran au arestat un număr neprecizat de 'spioni' plătiţi de Statele Unite pentru a tulbura alegerile legislative de la 2 martie.

'Persoanele arestate intenţionau să ducă la îndeplinire proiecte americane pentru perturbarea alegerilor parlamentare folosind cyberspaţiul şi reţelele sociale', a afirmat ministrul iranian fără să precizeze numărul, naţionalitatea sau data arestării acestora. După revoluţia din 1979, Teheranul acuză cu regularitate că Statele Unite sprijină grupări înarmate ostile republicii islamice și că desfăşoară activităţi de spionaj în Iran. De asemenea, autorităţile de la Teheran anunţă frecvent dezmembrarea de reţele şi arestarea de spioni ori 'sabotori' care lucrează pentru SUA sau Israel.

Alegerile din martie vor fi primele după scrutinul prezidenţial din 2009, când Ahmadinejad a fost declarat învingător în timp ce opoziţia denunţa fraude pe scară mare. Apariţia unei mişcări de contestare şi a unor manifestaţii împotriva rezultatelor alegerilor a dus la reprimarea brutală a acestora, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-16

TAGURI: Iran, spioni, SUA



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image