2017-01-17 17:32

ULTIMA ORA


Iranul anunţă arestarea unui agent al CIA

 |  15:19
Iranul anunţă arestarea unui agent al CIA

Iranul a arestat o persoană 'de origine iraniană' care lucra pentru CIA (Central Intelligence Agency), având misiunea să infiltreze serviciile secrete iraniene, a anunţat sâmbătă presa iraniană, citând un comunicat al Ministerului Informaţiilor, transmite AFP.

'Acest agent trebuia să infiltreze Ministerul Informaţiilor, întâi pentru a-i furniza informaţii false şi apoi pentru activităţi de spionaj', se spune în comunicatul citat de agenţia de presă Isna.

Această persoană 'antrenată de CIA', căreia nu i se precizează nici identitatea şi nici cetăţenia, 'a lucrat anterior ca analist pentru armata americană în Irak şi Afganistan', potrivit sursei menţionate.

Bărbatul a fost identificat de serviciile iraniene de informaţii în timp ce era antrenat la baza americană de la Bagram, în Afganistan, şi a fost arestat la intrarea în Iran, adaugă comunicatul, fără a preciza datele sau circumstanţele arestării.

Regimul iranian anunţă cu regularitate arestarea unor 'spioni' sau 'sabotori' care lucrează pentru SUA sau Israel, inamicii săi în regiune, dar autorităţile furnizează în general foarte puţine informaţii precise cu privire la faptele ce li se reproşează acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-06

TAGURI: iran, cia, afganistanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image