2018-12-19 00:25


Irene a făcut 14 victime

 |  07:13
Irene a făcut 14 victime

Bilanţul furtunii tropicale Irene a ajuns la 14 morţi duminică pe Coasta de Est a Statelor Unite, iar daunele asigurate vor varia între 2 miliarde şi 3 miliarde de dolari, pierderile totale fiind de aproximativ 7 miliarde de dolari.

O femeie a murit când maşina ei a fost blocată de valuri, iar un pompier a decedat în operaţiuni de salvare, a precizat într-o conferinţă de presă guvernatorul New Jersey, Chris Christie, Șase persoane au fost ucise în Carolina de Nord, primul stat unde Irene a lovit pământul în dimineaţa zilei de sâmbătă. Printre alţii, un bărbat a fost ucis acolo în căderea unui arbore, precum şi o adolescentă de 15 ani. Ea a murit într-un accident rutier în timp ce luminile de trafic nu mai funcţionau.  Printre victime figurează de asemenea un băiat de 11 ani ucis de un copac căzut peste imobilul său în Virginia (trei morţi), o femeie din Maryland (un mort) după căderea unui coş de fum şi un bărbat în Connecticut (un mort)într-un incendiu provocat de furtună.  Ultima victimă este un surfer de 55 de ani decedat în Florida (un mort) după ce s-a aventurat în marea dezlănţuită.  Furtuna Irene a continuat duminică dimineaţă să urce pe Coasta de Est a Statelor Unite spre nord şi spre statele Connecticut, Rhode Island şi Massachusetts, după ce a trecut prin New York.  Acesta a provocat căderi de arbori şi inundaţii, dar New York-ul a evitat partea cea mai gravă la care se aşteptau autorităţile.

Deși cifrele pierderilor totale sunt mai mici decât era de aşteptat, costurile pe termen lung provocate de Irene vor creşte probabil în timp ce zonele devastate de furtună se vor ocupa de pierderile suferite de afaceri, poliţe de asigurare, angajaţi dislocaţi şi întreruperi de transport - costuri ce vor dura luni de zile pentru a fi calculate pe deplin. Estimarea preliminară făcută de compania Kinetic Analysis, cu sediul in Silver Spring, Maryland, sugerează că furtuna ar fi provocat mai puţine daune asigurate decât cele 6 miliarde de dolari plătite după ce uraganul Isabel a lovit Coasta de Est în 2003, potrivit Agerpres.

Transportul public al New York-ului, folosit zilnic la New York de circa 5 milioane de persoane, care a fost suspendat în timpul weekendului, nu a fost reluat și nu a fost anunţată o dată pentru revenirea situației la normal.

„Va fi greu” pentru milioane de călători, a recunoscut primarul New York-ului la câteva ore după trecerea furtunii tropicale Irene. Inundaţiile au fost limitate şi aproximativ 62.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică. 

Cele trei aeroporturi ale oraşului New York, închise sâmbătă ca urmare a furtunii Irene, vor fi redeschise „cel mai probabil luni seară” şi celelalte marţi, a declarat responsabilul autorităţii aeroportuare Christopher Ward. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...