2017-01-24 15:20


Isărescu: România va primi probabil în martie-aprilie ultima tranşă de la UE, de 1,35 miliarde euro

 |  13:20
Isărescu: România va primi probabil în martie-aprilie ultima tranşă de la UE, de 1,35 miliarde euro

România vaprimi ultima tranşă de la Uniunea Europeană (UE), în sumă de 1,35 miliarde deeuro, "probabil la finele lunii martie - începutul lunii aprilie", adeclarat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a menționatcă Ministerul Finanţelor a tras până în prezent 3,65 miliarde de euro de laUniunea Europeană şi 2,4 miliarde de euro de la FMI.

Totodată,România a primit 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Isărescu aprecizat că BNR a tras de la FMI 9,5 miliarde de euro, din suma totală aprobatăde aproape 13 miliarde de euro.

"Referitorla ultima tranşă de la FMI, de un miliard de euro, care urma să intre la BNR,s-a convenit să fie considerată de tip preventiv, nu a mai fost trasă", aexplicat guvernatorul băncii centrale.

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, duminică seară, că România nu va mai trage ultimatranşă de la FMI, de un miliard de euro, dată fiind evoluţia economică,precizând că va fi trasă doar tranşa de la UE.

O misiuneFMI - CE se află în România pentru a şaptea evaluare a acordului stand-by, încare se analizează îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestrudin 2010. Misiunea se încheie marţi, 8 februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image