2018-07-21 12:42


ISRAEL: Netanyahu, încă 2 săptămâni suplimentare pentru a forma o coaliţie de guvernare

 |  12:41
ISRAEL: Netanyahu, încă  2 săptămâni suplimentare pentru a forma o coaliţie de guvernare

Preşedintele israelian Shimon Peres i-a acordat primului ministru Benjamin Netanyahu încă două săptămâni pentru a forma o coaliţie de guvernare, informează Associated Press.

Netanyahu a indicat sâmbătă într-un discurs televizat că el nu a fost în măsură să formeze o coaliţie pentru că două partide majore refuză să se alăture coaliţiei sale dacă aceasta include partide ultrareligioase. Căminul Evreiesc şi Yesh Atid nu sunt dispuse să se alinieze cu partidele ultrareligioase ce se opun proiectelor de terminare a derogărilor militare pentru studenţii de seminar ultrareligios.

                  

Netanyahu încearcă să formeze o coaliţie după alegerile din ianuarie. Blocul său de dreapta, Likud, a câştigat majoritatea locurilor în parlament /Knesset/ dar nu a obţinut majoritatea de care are nevoie. Netanyahu s-a întâlnit cu Peres sâmbătă după ce nu a putut respecta termenul iniţial.

                  

În cazul în care Netanyahu nu va putea forma o coaliţie în două săptămâni, şansa de a o forma i s-ar putea oferi partidului Yesh Atid.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-29

TAGURI: Israel, Benjamin Netanyahu, guvern

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova