2017-01-17 19:18

ULTIMA ORA


Israelul, acuzat de iudaizarea teritoriilor palestiniene

 |  08:51
Israelul, acuzat de iudaizarea teritoriilor palestiniene

Raquel Rolnik, raportoare specială a ONU pentru locuinţe, a acuzat duminică Israelul de iudaizare a teritoriilor palestiniene. Reprezentantul ONU a făcut referire la Ierusalimul de Est anexat şi Cisiordania ocupată, precum şi la zonele teritoriului israelian în care trăieşte o minoritate arabă.

'Din Galileea până în Neghev, trecând prin Ierusalim şi Cisiordania, autorităţile israeliene au adoptat un model de dezvoltare teritorială care exclude minorităţile, le discriminează şi le deplasează (…) Acest model afectează în special comunităţile palestiniene care se află în apropierea coloniilor evreieşti în dezvoltare accelerată (...) În general, este clar că politicile şi practicile israeliene faţă de populaţia palestiniană din Ierusalimul de Est şi Cisiordania violează drepturile omului şi dreptul umanitar internaţional', a declarat Raquel Rolnik.

Strategia Israelului este de a 'fragmenta' Cisiordania pentru a împiedica formarea unui stat palestinian viabil, susţin palestinienii, care acuză Israelul că exercită presiuni asupra lor ca să-i oblige să părăsească Ierusalimul în special făcându-le foarte dificilă obţinerea permisului de construire.

De asemenea, şefii misiunii UE în Ierusalim şi Ramallah (Cisiordania) au acuzat Israelul că 'subminează sistematic prezenţa palestiniană în oraşe prin încurajarea expansiunii continue a coloniilor' şi au criticat 'deteriorarea situaţiei' în Ierusalimul de Est în 2011, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-04

TAGURI: palestinian, Israel, ONU, iudaizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image