2017-01-22 10:12

ULTIMA ORA


ITM amendează dur munca la negru

 |  10:08
ITM amendează dur munca la negru

Reglementările legislative în domeniul muncii au produs primele efecte pentru 57 de bucureşteni care au fost sancţionați de Inspectoratului Teritorial al Muncii(ITM) pentru nerespectarea noilor norme.

Firmele care nu fac acte de muncă angajaţilor, cât şi persoanele fizice care acceptă să lucreze fără forme legale, odată cu 1 mai, riscă sancţiuni dure din partea ITM. Noua legislație redefinește raportul de forţe între angajaţi şi angajatori şi dublează cuantumul amenzilor pentru cei care lucrează la negru.

“Din luna mai şi până în prezent, au fost sancţionate contravenţional un număr de 57 de persoane fizice, din care 56 cu avertisment şi una singură cu amendă în valoare de 500 de lei, potrivit art. 260 lit. F din Codul Muncii”, a declarat şefa Biroului Legislaţie-Contencios din cadrul ITM Bucureşti, Marilena Balabuti, pentru

În cazul unei firme care folosește mai mult de cinci persoane fără forme legale responsabilii riscă să ajungă la închisoare între unul şi doi ani.

În luna iunie șapte administratori de firme din București s-au ales cu dosar de cercetare penală, în urma unui control efectuat de ITM, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie, Direcţia Generală de Jandarmi şi Garda Financiară Bucureşti. Atunci au fost aplicate 286 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1,32 milioane de lei.

Din datele culese de ITM, doi din trei patroni amendaţi au fost depistaţi cu angajaţi la negru.

Până acum, inspectorii au dat amenzi în valoare de 877.000 de lei numai pentru muncă fără forme legale, iar sancţiunile contravenţionale au atins 448.000 de lei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-20

TAGURI: ITM, Codul Muncii, munca la negruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image