2016-12-09 07:59

ULTIMA ORA


Japonia lansează un satelit spion

 |  09:11
Japonia lansează un satelit spion

Agenţia japoneză de Explorare Spaţială (JAXA) a lansat vineri prin intermediul unei rachete de tipul H-2A, de la bază din Tanegashima, un satelit destinat culegerii de informaţii pentru apărarea şi securitatea naţională.

Principalul obiectiv al satelitului în represzintă culegerea de informaţii despre rachetele nord-coreene. Acesta este lansat în cooperare cu Mitsubishi Heavy Industries (MHI), poate detecta din spaţiu obiecte cu o lăţime de cel puţin 60 de centimetri amplasate pe sol și a costat echivalentul a 348 de milioane de euro, la care se adaugă costurile de lansare de 100 de milioane de euro.

Aparatul este destinat înlocuirii, în urma expirării duratei de utilizare, a unuia dintre cei trei sateliți spoin deja lansați ca urmare a tirurilor experimentale cu rachete ale Coreii de Nord, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-13

TAGURI: Japonia, satelit, spionComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Japonia investește 173 milioane de dolari în cel mai puternic supercomputer din lume Statul japonez intenționează să construiască cel mai puternic supercomputer din lume, în... 27 Noi 2016 | (0)
România, campioană mondială la tenis de masă Performanță extraordinară pentru tenisul de masă juvenil din România în finala contra... 07 Dec 2016 | (0)