2018-12-18 19:31


Japonia va avea un nou premier

 |  10:14
Japonia va avea un nou premier

Ministrul nipon de finanţe, Yoshihiko Noda, va fi numit marţi prim-ministru de către Parlamentul Japoniei. Noda a fost ales ca prim-ministru după ce Naoto Kan și-a anunțat, vineri, demisia din funcția de președinte al Partidului Democrat din Japonia.

Yoshihiko Noda, partizan al rigorii bugetare, va fi numit marţi prim-ministru după ce luni a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Japonia, aflat la putere.

Yoshihiko Noda, 54 de ani, a obţinut 215 voturi, depăşindu-l pe ministrul economiei, comerţului şi industriei, Banri Kaieda, 62 de ani, creditat cu 177 de voturi din cele 392 de voturi exprimate de parlamentarii PDJ. La scrutinul intern au participat în total cinci candidaţi, potrivit Agerpres. Noda s-a angajat să lupte împotriva aprecierii yenului şi a deflaţiei economiei nipone.

Noda a fost ales ca prim-ministru după ce Naoto Kan și-a anunțat, vineri, demisia din funcția de președinte al Partidului Democrat din Japonia. Premierul nipon a demisionat în urma criticilor care i s-au adus asupra modului în care a condus țara după cutremurul urmat de tsunami de pe 11 martie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...