2018-12-11 14:21


Jeffrey Franks despre întâlnirea de la Ministerul Muncii: Am avut discuţii excelente

 |  13:00
Jeffrey Franks despre întâlnirea de la Ministerul Muncii: Am avut discuţii excelente

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional,Jeffrey Franks, la ieşirea de la întâlnirea de joi cu secretarul de stat înMinisterul Muncii, Valentin Mocanu, care a durat o oră şi jumătate, a declaratdoar că a avut discuţii excelente.

Întrebatdacă este posibilă reducerea contribuţiilor sociale, Jeffrey Franks a spus cănu comentează.

Şisecretarul de stat Valentin Mocanu, a refuzat să facă declaraţii privindîntâlnirea cu reprezentanţii FMI.

Reprezentanţiai FMI apreciau că reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori poate fioperată doar dacă există garanţii că vor fi respectate ţintele fiscale din 2011şi 2012, an în care deficitul bugetar trebuie să scadă sub 3% din PIB.

"Dacăvrei să faci aceste ajustări trebuie să te uiţi atât la anul 2011, cât şi la2012, când deficitul trebuie să coboare la sub 3% din PIB", afirmau,miercuri, surse apropiate discuţiilor dintre autorităţi şi delegaţia FMI.

Pentruacest an, Guvernul s-a angajat să reducă deficitul bugetar la 4,4% din PIV,după ce anul trecut indicatorul s-a plasat la 6,5% din PIB.

Autorităţileau anunţat în mai multe rânduri că analizează reducerea CAS.

MinistrulFinanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, spunea în 14 aprilie că instituţia pe care oconduce "analizează foarte serios" reducerea contribuţiilor socialepentru angajator, iar această măsură se va decide împreună cu FMI şi ComisiaEuropeană.

Omisiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află laBucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...