2018-12-11 13:59


Joe Biden: Relaţia SUA-China, crucială pentru stabilitatea economică

 |  13:50
Joe Biden: Relaţia SUA-China, crucială pentru stabilitatea economică

            Vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden i-a transmis omologului său chinez, Xi Jinping, că stabilitatea economiei globale se rezumă la găsirea unui numitor comun între SUA şi China, informează BBC.

Biden a declarat, în cadrul primei zile a unei vizite oficiale în China, că o relaţie apropiată între cele două state este de o „importanţă deosebită”. Discuţiile se vor purta în contextul tensiunilor tot mai crescute legate de datoria americană, în condiţiile în care China este cel  mai mare creditor străin şi totodată unul dintre cei mai vehemenţi critici ai „dependenţei de datorie” a Americii.

            În cadrul discuţiilor, vicepreşedintele chinez a făcut referiri clare asupra temerilor economice care domină relaţiile dintre cele două naţiuni. „În ultima vreme, neliniştile de pe pieţele financiare s-au adâncit, iar creşterea economiei globale este pusă sub semnul întrebării”, a declarat Xi Jinping, despre care se crede că-i va succeda preşedintelui Hu Jintao la conducerea Chinei, în 2012. „Fiind cele mai mari economii ale lumii, China şi Statele Unite au o responsabilitate de a a-şi îmbunătăţi politicile de coordonare macro-economică şi împreună să crească încrederea pieţelor”, a mai spus Jinping.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...