2018-12-12 09:35


Jucătorii din NFL se opun controalelor sangvine

 |  12:58
Jucătorii din NFL se opun controalelor sangvine

Sindicatul jucătorilor din Liga profesionistă de fotbal american (NFL) a refuzat să aprobe demararea, începând de săptămâna viitoare, a controalelor sangvine de detectare a hormonilor de creştere.

'Noi am informat NFL că în absenţa unui acord pe mai multe puncte importante din acest dosar, recoltarea de eşantioane cu sânge nu poate începe luni', a anunţat miercuri sindicatul jucătorilor (NFLPA).

NFL intenţiona să debuteze programul de detectare a hormonului de creştere începând de luni prin aplicarea noii convenţii colective dintre proprietarii de echipe şi jucători, semnat în luna iulie şi care trebuia să facă din NFL prima Ligă nord-americană de înalt nivel care detectează hormonii de creştere.

Testul utilizat de Agenţia Mondială Antidopaj (AMA) ar fi trebuit introdus de la debutul sezonului, în luna septembrie, dar subiectul era în impas din cauza unui dialog în contradictoriu între NFL şi sindicatul jucătorilor.

Detectarea hormonilor de creştere, ca metodă de depistare a dopajului, a fost introdusă la JO de la Atena din 2004, unde niciun sportiv nu a fost depistat pozitiv la acest produs, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...